Följ Öresundskraft

Anders Östlund är Årets påverkare

Pressmeddelande   •   Jan 17, 2013 17:15 CET

Anders Östlund, ordförande i Svensk Fjärrvärme och vd på Öresundskraft,  har utnämnts till ”Influencer of the Year” av forumet StrategiTorget Energi den 16 januari 2013.

–Jag är jätteglad. Det är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb inte bara på hemmaplan i Öresundskraft utan också i Svensk Fjärrvärme. Vi har haft en proaktiv inställning till de viktigaste frågorna för branschen och det tror jag har märkts, säger Anders Östlund, vd på Öresundskraft och ordförande i Svensk Fjärrvärme.

Influencer of the Year delas ut varje år av forumet StrategiTorget som drivs av Management Events och syftar till att lyfta personer som bidrar till framgång och påverkar en sektor eller företag på ett positivt sätt.

Inför StrategiTorget har man frågat 100 beslutsfattare om personer som de ser som visionärer, pionjärer och/eller som starkt har påverkat sektorn eller sitt företag på ett positivt sätt.

Anders Östlund får utnämningen med motiveringen  ”Får Öresundskraft att synas genom bruset och har visat upp det högsta rörelseresultatet i företagets historia”.

Årets andra nominerade var: Ulrika Jardfelt vd Svensk Fjärrvärme, Per Langer, EVP Heat Division, Fortum och Gunnar Eikeland, VD, Skellefteå Kraft.

Mer information:
Anders Östlund, vd, Öresundskraft, tel. 070-418 30 80
Susanne Snäll, Svensk Fjärrvärme, tel. 08-677 27 03
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.