Följ Öresundskraft

De hittade Helsingborgs soligaste gata

Pressmeddelande   •   Aug 18, 2017 15:20 CEST

Alva Sjunnesson och Ludvig Jönsson, sommarjobbare och solcellsspanare på Öresundskraft.

Luntertungatan. Så heter Helsingborgs soligaste gata. Där är förutsättningarna för solceller som allra bäst.

Det var i arbetet med att kartlägga intressanta områden för solceller i Helsingborg som Alva Sjunnesson och Ludvig Jönsson upptäckte Luntertungatan i stadsdelen Gustavslund.

— Vi utgick från den solkarta som Helsingborgs stad tagit fram, sen gick vi igenom stadsdel för stadsdel. Luntertungatan såg väldigt lovande ut. Sen tittade vi på takmaterial, förekomsten av takfönster, skuggning med mera och då var saken klar. På Luntertungatan finns husen där förutsättningarna för solceller är som allra bäst i hela Helsingborg.

Alva och Ludvig sommarjobbar på Öresundskraft och har kartlagt potentialen för solceller i olika delar av Helsingborg. Solceller är inget nytt för de båda – de uppmärksammades i maj i år för sitt examensarbete i Uganda om just solceller.

— Det har varit ett roligt jobb. Potentialen för solel är enorm, både energimässigt och miljömässigt. I Helsingborg har vi har pekat ut intressanta områden för Öresundskraft och det känns bra; det kan snabba på utbyggnaden av solceller.

Solkartan som Alva och Ludvig använt har tagits fram av Helsingborgs stad genom laserskanning av hustak och takvinklar från flygplan.


Mer information:
Alva Sjunnesson, sommarjobbare, Öresundskraft, tel. 073-045 41 38
Ludvig Jönsson, sommarjobbare, Öresundskraft, tel. 070-382 98 16
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband, stadshubb för Internet of Things och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.