Följ Öresundskraft

Energivisualisering nu även för företag

Pressmeddelande   •   Dec 02, 2016 08:20 CET

Öresundskrafts app Kraft-o-Metern har vidareutvecklats till att omfatta även företag. Med appen är det möjligt för både privatkunder och företag att se sin fjärrvärme- och elanvändning.

– Det här är ett verktyg för den som vill veta mer om husets eller fastighetens energianvändning, säger affärsutvecklare Christian Gillheim.

Appen, som fram tills nu varit tillgänglig för privatkunder, är nu också tillgänglig för företagskunder med fjärravlästa mätare, som har fjärrvärme och/eller ingår i Öresundskrafts elnät.

Användningen av el och fjärrvärme samlas automatiskt in varje natt och presenteras i lättöverskådliga diagram och kurvor. Genom graferna kan fjärrvärme- och elanvändning analyseras per dag, vecka, månad och år. Efter inloggning visas fjärrvärme- och elanvändning per timme, för olika anläggningar ett valfritt datum eller under en period. Informationen kan exporteras till Excel för fortsatt analys.

– Om man lägger in kurvan för utomhustemperatur så kan man följa förhållandet mellan väderlek och energianvändning. Om man också lägger in el- och elnätspris, så kan man se vad varje timma eller månad kostar. Prisinformation för fjärrvärme till företag är ännu inte tillgänglig men är under utveckling.

– Vi vill göra det enklare för våra kunder att energieffektivisera. Genom att göra mätvärden lätt tillgängliga så stärker vi våra kunders möjlighet att förstå och påverka sin energisituation. Det är ett led i vårt arbete för smarta energitjänster, avslutar Christian Gillheim.

Mer information:
Christian Gillheim, affärsutvecklare, Öresundskraft, tel. 070-000 39 14
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.