Följ Öresundskraft

Gymnasieelever bakom nya spännande kontorslokaler på Öresundskraft – #fibernästet håller öppet hus

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2016 15:00 CET

Med hjälp av elever från gymnasieskolan Thoren Business School i Helsingborg har fem av Öresundskrafts traditionella kontorsytor omvandlats för att skapa en inspirerande arbetsmiljö för medarbetarna och som samtidigt lockar morgondagens kollegor. Torsdagen den 15 december håller #fibernästet öppet hus för elever, föräldrar, lärare och andra intresserade.

Projektet #fibernästet introducerades i augusti för 155 andraårselever som utmanades att utforma idéer till två konferensrum och tre gemensamma ytor på Öresundskrafts affärsområde Kommunikationslösningar under temat hållbarhet och digital utveckling.Upplägget är inspirerat av TV- programmet Draknästet och eleverna delades in i 24 tävlande lag, varav 12 kvalificerade sig till final. Av dessa fick sex lag realisera sina idéer.

-Vi ville ha en inspirerande, kreativ och effektiv arbetsplats för både befintliga som nya medarbetare och som samtidigt symboliserar arbetet med att erbjuda fiber- och bredbandslösningar för våra kunder. Då föll det sig naturligt att ta hjälp av just möjliga framtida medarbetare. Det har varit en otroligt givande process och resulterat i ett mycket spännande slutresultat, säger Bo Lindberg, chef för Öresundskrafts affärsområde Kommunikationslösningar.

Pauline Lindberg på varumärkes- och affärsutvecklingsföretaget Redgum kläckte idén till fibernästet och har på ideell basis varit elevmentor och ansvarig samordnare för #fibernästet tillsammans med inredningsdesignern Helena Björkqvist från H Inredningsdesign, som också varit ideell elev- och designmentor för projektet.

-För Thoren Business School är det mycket värdefullt att eleverna får praktisera sina kunskaper i verkligheten. Projektet #fibernästet har innefattat omfattande och detaljerad projektplanering för eleverna där de har fått beskriva och motivera allt från idé till inköp. Fram till höstlovet var detta det övergripande temat i all undervisning för andraårseleverna säger Jonas Nemeth, biträdande rektor på Thoren Business School.

#fibernästets jury bestod av Anders Östlund (VD Öresundskraft), Ann-Marie Hansson (HR-chef Öresundskraft), Bengt Andersson (tf Fastighetsansvarig Öresundskraft), Helena Björkqvist (H Inredningsdesign) och Bo Lindberg (Chef AO Kommunikationslösningar).

Öppet hus anordnas torsdagen den 15 december kl 14:00-16:00. Anmälan sker till fibernastet@redgum.se

För frågor och mer information, kontakta Bo Lindberg, Chef affärsområde Kommunikationslösningar, 042-490 33 10 eller bo.lindberg@oresundskraft.se.


Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.