Följ Öresundskraft

Hemlösa får besök av Lucia

Pressmeddelande   •   Dec 11, 2012 14:50 CET

Istället för att skicka pappersjulkort väljer Öresundskraft i år att skänka ljus och julklappar till hemlösa. Imorgon får Hemlösas hus i Helsingborg besök av Lucia - och julklappar.

Likt många andra företag har Öresundskraft tidigare år satsat på traditionella julkort. Men i år väljer man att satsa pengarna på medmänsklighet istället. Den 12 december får Hemlösas hus i Helsingborg påhälsning av Helsingborgs Lucia. Julkänslan förstärks genom personliga och användbara julgåvor till de hemlösa.  

-Det är jättetrevligt, vi har inte haft Lucia på flera år, berättar Carina Tegnér, föreståndare för Hemlösas hus i Helsingborg.

–Julen är en besvärlig tid känslomässigt för många av våra gäster. Den påminner om att man står utanför, man kanske inte får träffa barnen. Men vi försöker göra det så juligt som möjligt med pynt och julmat.

–Att skänka lite ljus och glädje till människor i en svår situation handlar om hjärta och medmänsklighet. Det är mer konkret och direkt än ett ekonomiskt bidrag till verksamheten. Det säger Anita Duverell, ansvarig för aktiviteten, på Öresundskraft. Men vad julklappen blir till gästerna på Hemlösas hus avslöjar inte Anita Duverell. 

Lucia framträder den 12/12, klockan10:30 på Hemlösas hus, Västra Sandgatan 15.

Hemlösas hus drivs av den ideella föreningen Frihamnen i Helsingborg, politiskt och religiöst obunden. Föreningen bildades 2001 och övertog driften av Hemlösas Hus samma år då den statliga finansieringen avslutades. Föreningen drivs med ett årligt kommunalt bidrag som grund medan verksamheten i Hemlösas Hus drivs med hjälp av bidrag från företag, organisationer och privatpersoner. http://www.hemlosashus.se/

 
Mer information:
Anita Duverell, sponsringsansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 81
Carina Tegnér, föreståndare, Hemlösas hus, tel. 042-14 06 66,
carina-t@hemlosashus.se
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.