Följ Öresundskraft

Hon cyklar för barnen

Pressmeddelande   •   Jun 24, 2013 10:50 CEST

Den 1 juli startar Anita Duverell från Öresundskraft en 200 mil lång resa genom Sverige. På bara tre dygn ska hon och sju teamkamrater cykla från Treriksröset till Helsingborg. Målet: att samla ihop 100 000 kronor till barnavdelningen på Helsingborgs lasarett.

Cyklarna kommer att rulla nonstop 24 timmar om dygnet för att klara hela sträckan på endast tre dygn. Teamet består av åtta godhjärtade nordvästskåningar uppdelade i fyra tvåmanslag. Cyklisterna har förberett sig under två månader genom individuella kost- och träningsprogram hos Filborna Arena.

Bakom välgörenhetscyklingen står Jonsters Charity, Sveriges mest givmilda stiftelse. Målet är att samla ihop drygt 100 000 kronor genom företagssponsring och privata donationer.

– Pengarna skänks oavkortat till Helsingborgs lasaretts barnavdelning. Där ska fotbollslandslagets kapten Caroline Seger skapa ett nytt barnrum, Segers Sverige. Detta för barn och ungdomar som av olika anledningar behöver uppsöka lasarettet, berättar Anita Duverell. Till vardags arbetar hon på Öresundskraft, ett av de företag som valt att stödja stiftelsens arbete.

–Det känns fantastiskt roligt att få vara med på resan, både i cykelloppet och i arbetet med att samla in medel till behövande barn och ungdomar. Men jag är nog lyckligt ovetande om vilken utmaning vi har framför oss, skrattar Anita.

Följ resan på www.jonsters.se/resan och https://www.facebook.com/JonstersCharity

Pressträff: Måndag 24 juni anordnar Jonsters Charity en pressträff på Volkswagen i Helsingborg. Plats: Muskötgatan. Tid: kl 15.30 – 17:00 för intervjuer och fotografering av cyklisterna: Anita Duverell, Mickael Tannus, Björn Janström, Fredrik Wahlgren, Jezper Rundcrantz, Jesper Gaarde, Yannick Häggström och Jone Sølvik.


Mer information:
Anita Duverell,Öresundskraft, tel. 070-418 34 81
Jone Sølvik, teamchef; grundare av Jonsters Charity, 070-611 21 00, jone@jonsters.se
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från spillvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.