Följ Öresundskraft

Hopp när Ängelholm fyller 500

Pressmeddelande   •   Jul 06, 2016 08:20 CEST

Öresundskraft Parkour Camp 2016 förläggs till Ängelholm.

Jubilaren Ängelholm till ära förläggs årets upplaga av Öresundskraft Parkour Camp till Kungsgårdshallen i Ängelholm.

Barn och ungdomar från hela Sverige deltar i lägerveckan som arrangeras av Air Wipp Academy. Parkour är sporten där naturliga hinder som murar, bänkar och stolpar ska passeras i flytande, snabba och effektiva rörelser, med endast kropp och hjärna som hjälpmedel.

– Deltagarna är från tio år och uppåt, killar och tjejer, nybörjare och proffs. Du tävlar bara mot dig själv men med stöd och uppmuntran från dina kompisar. Kamratskapet, gemenskapen och hjälpsamheten är viktiga delar av Parkour, berättar Marcus Gustafsson, projektledare vid Air Wipp Academy.

Det är femte året i rad som Öresundskraft Parkour Camp by Air Wipp arrangeras och är det största parkourlägret i Norden.

Årets upplaga går i Kungsgårdshallen i Ängelholm som under en veckas tid är förvandlad till en parkourbana. Likt förra året delas veckan i en basdel och en proffsdel där basdelen avslutas den 14 juli med en uppvisning till förmån för Barncancerfonden. Den 15 och 16 juli intas banan av proffs och mer drivna utövare, en del så unga som 13 år.

– Vi är glada att vi fått möjligheten att arrangera detta i Ängelholm, kommunen har varit mycket tillmötesgående. Jag är säker på att barn och ungdomar från Ängelholm kommer att få fina dagar tillsammans. Vi är också glada över att kunna arrangera dagliga bussar till och från Helsingborg där vi har många utövare, säger Marcus Gustafsson.

Öresundskraft Parkour Camp startar den 11 juli och avslutas den 14 juli. Till den avslutande uppvisningen den 14 juli har allmänheten fritt inträde. Insläpp från 18:00; start 18:30. Mer information hos Air Wipp Academy.

Mer information:
Marcus Gustafsson, projektledare, Air Wipp Academy, tel. 073-051 52 25
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Öresundskraft. Vi ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.