Följ Öresundskraft

Kullalanet: Fler. Fetare. Fullt.

Pressmeddelande   •   Feb 13, 2015 08:20 CET

Idag fredag öppnas dörrarna för Kullalanet 2015. Med drygt 600 platser blir det det största datorspelsevenemanget hittills i Skåne. En av nyckelspelarna är Öresundskraft som sponsrar med feta 2000 Mbit/s i internetuppkoppling.

Lanet, en datorspelshelg för ungdomar, arrangeras av Kullabygdens eventförening. Där sitter Harald Ericsson som spindeln i arrangörsnätverket.

– Vi erbjuder 620 platser i två hallar och den ena hallen är redan fullbokad. Vi har en separat scen för turneringen vilket gör det mer publikvänligt att följa. Det blir turneringar i League of Legends, Counterstrike och Minecraft, blandat med DJ och shower, berättar Harald.

Kullalanet arrangerades för första gången 2013 av fyra kompisar på Kulla-gymnasiet i Höganäs efter en entreprenörskurs. Sen har det gått snabbt, från 110 platser för tre år sedan till årets 620 platser. De fyra killarna gör det mesta av arbetet själva, från hemsida och bokningssystem till ljud, ljus och kringarrangemang.

Öresundskraft sponsrar med supersnabb fiberuppkoppling till internet.

– Det driv och engagemang som ungdomarna visar stämmer bra med Öresundskrafts värderingar. Samarbetet ger oss en möjlighet att visa våra muskler när det gäller snabba och stabila bredbandslösningar, menar Öresundskrafts bredbandschef Bo Lindberg.

Kullalanet startar den 13 februari kl. 18:00 i Höganäs Sportcenter.

Mer information:

Bo Lindberg, chef affärsområde Bredband, Öresundskraft, tel. 070-418 33 10
Harald Ericsson, teknik- och marknadsansvarig, Kullalanet, 0730-80 36 90
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, 070-418 34 35

Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 400 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.