Följ Öresundskraft

Laddat för elbilsrally runt Öresund

Pressmeddelande   •   Feb 21, 2012 08:20 CET

Den 12 maj 2012 arrangeras Nordens största rally genom två länder för endast elbilar. Ett 50-tal bilar väntas delta i Oresund Electric Car Rally som arrangeras för att uppmärksamma elbilens möjligheter.

Starten går i centrala Köpenhamn lördagen den 12 maj. Efter paus i Helsingör fortsätter ekipagen till Hamntorget i Helsingborg dit de anländer runt klockan 14. Och den bil som förbrukat minst energi under loppet vinner.

Efter laddning under natten fortsätter bilarna på söndagen till Landskrona och Malmö. Tävlingen denna dag är ett så kallat "regularity rally". Deltagarna klockas längs sträckan och det gäller att bäst hålla en given genomsnittshastighet. Målgång sker på Stortorget i Malmö vid 15-tiden.

Oresund Electric Car Rally är öppen för två bilkategorier: elbilar och plug-in-hybrider. Både amatörer och proffsförare får delta i privat- eller firmabilar.

I samband med rallyt arrangeras Elbilens dag. Under lördagseftermiddagen blir det utställning på Hamntorget i Helsingborg där intresserade kan provköra elbil. Dagen innan rallyt, den 11 maj, arrangerar Helsingborgs stad elbilsseminarium på Dunkers kulturhus med talare från bla. Öresundskraft, Gröna bilister och Test Site Sweden.

Tävlingen arrangeras av E-mission, ett EU-finansierat elbilsprojekt i Öresundsregionen med målet att få fler att köpa elbil. Parterna utgörs av Öresundskraft, Helsingborg, Malmö, Region Skåne, Köpenhamns kommun och Region Hovedstaden. Oresund Electric Car Rally arrangerades första gången i september 2011. Rallyt ingick då som en del av Oresund rally där fossildrivna bilar och veteranbilar deltog.

För ytterligare information:
Per Lundgren, elbilsspecialist, Öresundskraft, 070-418 32 14
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraft-värmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.