Följ Öresundskraft

Öresundskraft förnyar med Friends

Pressmeddelande   •   Mar 17, 2014 08:20 CET

Öresundskraft och Friends förnyar samarbetet för ökad trygghet i skolan. Därmed hoppas man kunna upprepa succén från förra året då Öresundskraft tillsammans med sina kunder bidrog med över 137 000 kronor till Friends arbete mot mobbning.

Villanskolan i Ängelholm är en av de två skolor som fick del av pengarna under 2013. Där arbetar Bodil Westergren som kurator.

– Tack vare pengarna har vi utvecklat vårt arbete för ökad trygghet. All vår personal har kunnat delta i Friends föreläsningar och övningar, inte minst nyanställda. Det har bidragit till att vi fått samsyn och ett gemensamt förhållningssätt i arbetet mot mobbning. Det har också gjort att vi arbetar mer förebyggande, till exempel med organiserade rastaktiviteter och med planerade föräldrabesök under våren. Vi är mycket nöjda med Friends arbete, säger Bodil Westergren.

Det förnyade samarbetet mellan Öresundskraft och Friends sträcker sig över två år. För varje kund som väljer Öresundskrafts nya avtalsform KompisEl bidrar företaget med en slant till Friends arbete. Målet är 250 000 kronor till arbetet mot mobbning, skolor i regionen som vill få del av pengarna kan ansöka om detta via Friends.

– Skolorna måste få förutsättningar att jobba långsiktigt mot mobbning, inte minst vad gäller kunskap och kompetens hos lärare och skolpersonal. Men skolornas budgetar är ansträngda, därför är vi glada för att arbeta tillsammans med lokala aktörer som Öresundskraft, säger Johanna Wilkens, pressansvarig på Friends.

Att stödja behjärtansvärda ändamål blir en stående del av KompisEl, ett av tre nya avtal som Öresundskraft lanserar. KompisEl, TryggEl och SmartEl ska ersätta gamla avtalsformer och har tillkommit för att göra det enklare för kunderna.

Mer information
Ulrika Norvenius, kommunikationschef, Öresundskraft, tel. 070-418 32 85
Johanna Wilkens, pressansvarig, Friends, 070-725 54 13
Bodil Westergren, skolkurator, Villanskolan, Ängelholms kommun, 0431-46 88 81

Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.