Följ Öresundskraft

Öresundskraft levererar billigare gas till Sydsverige

Pressmeddelande   •   Mar 27, 2007 14:32 CEST

Den 1 juli 2007 avregleras handeln av naturgas till privata kunder. Öresundskraft har 20 års erfarenhet av naturgas och marknadens bästa priser.

Avregleringen innebär att överföringen av naturgas och handeln med den skiljs åt. Kunder som är anslutna till naturgasnätet kan då fritt välja leverantör, precis som på elmarknaden. För kunden betyder det i praktiken att man kommer att ha två avtal för sina gasleveranser, ett gashandelsavtal och ett avtal för överföring.

– Redan nu kan vi konstatera att våra priser är bäst på marknaden. Vi erbjuder tre olika avtalsmodeller – ett tillsvidarepris samt 1-årsavtal och 2-årsavtal, säger Diedrik Fälth, försäljningschef privatmarknad på Öresundskraft AB.

Öresundskraft har verkat på naturgasmarknaden i 20 år och säljer naturgas till nöjda kunder i Helsingborg och Ängelholm. Nu välkomnar Öresundskraft nya kunder längs gasnätet, som sträcker sig från Trelleborg i söder till Stenungsund i norr.

– En avreglerad marknad gynnar konsumenterna, fortsätter Diedrik Fälth. Villaägaren får själv möjlighet att välja leverantör och prismodell, och en öppen marknad ger alla gaskunder möjlighet att välja Öresundskraft som gasleverantör.

Naturgasnätet är fortfarande en reglerad marknad och kontrolleras av energimyndigheten, STEM. Avtalet för överföring tecknas därför alltid med den lokala nätägaren, och kostnaden för gastransporten tar nätägaren ut genom en nättariff.

För mer information kontakta Diedrik Fälth, försäljningschef privatmarknad, Öresundskraft AB, 070-418 32 11.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.