Följ Öresundskraft

Öresundskraft levererar hållbar energi till SeaU

Pressmeddelande   •   Dec 16, 2016 08:20 CET

Helsingborgs nya hotell- och kongresscenter SeaU. Illustration: Midroc.

Midroc Property Development har tecknat avtal med Öresundskraft avseende fjärrvärme, fjärrkyla, biogas och fiber till den nya hotell- och kongressanläggningen på området SeaU i Helsingborg. Anläggningen kommer därmed att drivas till stor del med förnybar energi.

Hotell- och kongressanläggningen, som kommer att stå klar 2020 och drivas av Clarion Hotel, består bland annat av 250 hotellrum och en kongressal med plats för 1300 personer. Öresundskraft kommer även att leverera fjärrvärme till de 160 bostäder på området som ska vara inflyttningsklara 2019.

– Det är glädjande att Midroc väljer Öresundskraft som leverantör av en miljömässigt hållbar helhetslösning. Avtalen innebär att vi löser flera av kundens behov samtidigt – värme, kyla, kommunikation samt biogas till drift av olika verksamheter i anläggningen, som till exempel utekök, bageri och uteservering, säger David Ingsten, försäljningschef för affärsområde Kraft och Värme på Öresundskraft.

Fördelarna med fjärrkyla är att inomhuskomfort skapas på ett resurseffektivt sätt. Produktionen sker storskaligt, vilket innebär att energin utnyttjas mer effektivt än med konventionell kylteknik. Då fjärrkylan, likt fjärrvärmen i Helsingborg, till stor del kommer att produceras med återvunnen energi, blir primärenergifaktorn låg. Primärenergifaktor är ett mått på hur effektivt naturresurser används innan energin når användaren. När återvunnen energi används istället för primärenergi räcker naturresurserna längre.

Mer information:
David Ingsten, försäljningschef AO Kraft & Värme, Öresundskraft, tel 042-490 35 39
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.