Följ Öresundskraft

Oförändrat fjärrvärmepris 2018

Pressmeddelande   •   Jun 29, 2017 14:07 CEST

Klart. Öresundskraft och fjärrvärmekunder överens om fjärrvärmepriset 2018.

Det blir ingen förändring av fjärrvärmepriset för privatkunder och näringsidkare i Helsingborg, Ängelholm och Vejbystrand under 2018.

För sjätte året i rad har Öresundskraft fört en prisdialog med sina fjärrvärmekunder. Under våren har möten hållits med större företagskunder och småhusägare, inklusive Villaägarna i Helsingborg och Ängelholm, i syfte att få ett rimligt och förutsägbart pris på fjärrvärmen.

För 2018 blir det alltså inga prisförändringar, medan indikationen för 2019 är högst 1 procents höjning för både privatkunder och näringsidkare. Även för 2020 har en prisindikation lämnats, i syfte att förenkla budgeteringen av framtida utgifter.

– Vi kör med öppna kort och berättar om bränslepriser, underhållskostnader, våra räntebedömningar och annat som påverkar kostnaderna. Sedan redovisar kunderna sin syn på underlaget och sina förutsättningar och utmaningar. Baserat på den dialogen kan vi lägga prisförslag som är rimliga och som inte blir någon överraskning. Det berättar Anders Lindgren, Öresundskrafts försäljningschef.

– Vi ser med tillfredsställelse på prisdialogen och den öppenhet som Öresundskraft visar, säger Kenneth Lantz, ordförande för Villaägarna i Helsingborg.

– Våra kunder vill minska sitt klimatavtryck och det har gjort att vi också diskuterar energifrågor i stort, utbyter erfarenheter om våra respektive verksamheter och mycket annat. Prisdialogen är mycket givande, avslutar Anders Lindgren.

Prisdialogen omfattar 1,7 miljoner hushåll i Sverige och är en utveckling av det samarbete som Riksbyggen, SABO och Svensk fjärrvärme lanserade 2011. Läs mer på http://www.prisdialogen.se/ och på Öresundskrafts hemsida.

Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband, stadshubb för Internet of Things och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.