Gå direkt till innehåll
Öresundskraft och CLEVER i samarbete om elbilsladdning

Pressmeddelande -

Öresundskraft och CLEVER i samarbete om elbilsladdning

Öresundskraft har tecknat en avsiktsförklaring om samarbete med danska CLEVER A/S för att kunna erbjuda elbilsförare den bästa laddlösningen på den svenska marknaden.

 – Genom samarbetet får vi tillgång till CLEVERs varumärke och kompetens på området med väl utvecklade betallösningar, smidiga administrativa system och applikationer för elbilsladdning. Vi gör en ”copy and paste” till svenska förhållanden - och får en flygande start. Det säger Anders Östlund, vd för Öresundskraft.

– CLEVER A/S är en av Europas ledande aktörer på marknaden för elbilsladdning. Företaget har 320 publika laddningspunkter i drift och samarbetar med samtliga elbilsleverantörer på den danska marknaden, däribland BMW, Nissan, Volkswagen, Renault och Tesla.

Det planerade samarbetet mellan Öresundskraft och CLEVER omfattar produkter och tjänster för både primärladdning och sekundärladdning. Det innebär i hemmet och på arbetsplatsen, liksom det publika nät av snabbladdare och semisnabbladdare som Öresundskraft nyligen aviserade.

– Laddning och betalsystem kommer att fungera likadant i Sverige och Danmark. Det underlättar gränsöverskridande pendling och en bredare introduktion av elbilar.

CLEVERs administrativa direktör Lars Bording ser samarbetet som ett naturligt nästa steg för företaget.

– CLEVER är marknadsledande i Norden på elbilsladdning. Vi har ambitioner att gå utanför Danmark och är glada över att vi i Öresundskraft har funnit en stark samarbetspartner. CLEVER har byggt ett unikt varumärke runt elbilsladdning och har en bred erfarenhet av många olika laddare och tillhörande tjänster. De erfarenheterna kan man nu dra nytta av i Sverige.

Det är bara tre veckor sedan som Öresundskraft offentliggjorde beslutet att investera i ett nät av laddare i och omkring bland annat Helsingborg. Företaget avser också att bygga ett nät av snabbladdningsstationer längs en 160 mil lång, nationell korridor. Öresundskraft har sökt stöd för den nationella delen av utbyggnaden och har fått besked om att projektet är utvalt för finansiering ur EU:s TEN-T-program.

– Det här är en långsiktig investering och på sikt vill vi tillsammans med andra regionala samarbetspartners täcka hela Sverige. Tidpunkten är optimal. Det finns erfarenhet, ett brett utbud av attraktiva elbilar och en stor expertis i CLEVER som vi kan dra nytta av – inklusive erfarenhet av att etablera och driva ett väl fungerande laddningsnät. Samarbetet ger oss möjligheter att erbjuda den svenska bilmarknaden samma väl fungerande lösningar som man har i Danmark, säger Anders Östlund.

Mer information:
Anders Östlund, vd Öresundskraft, 042-490 30 80
Lise Kirkegaard, direktör Kommunikation & Marketing CLEVER A/S, tel +45 2020 9580
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. +46-(0)70-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

CLEVER är den ledande elbilsoperatören i Danmark. Företaget tillhandahåller laddningslösningar för enkel, snabb och säker laddning av elbilar hemma eller vid arbetsplatsen och har etablerat ett landsomfattande stationsnät för snabbladdning i Danmark. CLEVERs egenutvecklade mjukvara och backend-system gör det möjligt att ansluta och integrera hårdvara från alla olika leverantörer, vilket förenklar uppgiften att bygga upp en kostnadseffektiv och kundorienterad infrastruktur på en innovativ marknad. www.clever.dk

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Relaterade event

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige