Gå direkt till innehåll
Filbornaverket

Bild -

Filbornaverket

Filbornaverket är en avfallseldad kraftvärmeanläggning och en av de modernaste i världen. Anläggningen som invigdes 2013 utvinner energi ur restavfall: el för 40 000 lägenheter och fjärrvärme motsvarande 40 procent av Helsingborgs behov. Modern rökgas- och vattenrening, tillsammans med energiåtervinning av rökgaserna, ger anläggningen hög reningsgrad och hög verkningsgrad. Tack vare sammankopplade fjärrvärmenät kan värme från Filbornaverket distribueras också till Landskrona och Lund.
  • Licens: Medieanvändning
    Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
  • Av: Bergslagsbild/Öresundskraft 2015
  • Filformat: .tiff
  • Storlek: 5616 x 3744, 60,2 MB
Ladda ner

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige