Gå direkt till innehåll
Att inspektera elledningar från helikopter går snabbt och kan förebygga problem redan innan de uppstår.
Att inspektera elledningar från helikopter går snabbt och kan förebygga problem redan innan de uppstår.

Nyhet -

Efter vinterns blåsväder - ledningsnätet inspekteras från helikopter

Idag den 4 maj påbörjar Öresundskraft en extrakoll av sina elledningar med hjälp av helikopter. Det sker som en säkerhetsåtgärd efter vinterns blåsväder.

Flygningen sker på låg höjd i hela nätområdet, från Hallandsåsen i norr till Rydebäck i söder. Avgränsning i öster utgörs av Söderåsen. (Se nätkarta här).

Lennart Håkansson är driftingenjör på Öresundskraft:

– Vi har skickat ut sms till djurägare i området för att informera om flygningarna. Vi gör allt vi kan för att undvika att flyga rakt över djurhagar, men ibland tvingas vi gå nära och då kan djuren bli oroliga av bullret.

– Att inspektera ledningsnätet med hjälp av helikopter går snabbt och hjälper oss att tidigt upptäcka problem och undvika elavbrott redan innan de inträffar. Så lite buller idag är en bra försäkring mot avbrott imorgon, avslutar Lennart.

Den som vill veta mer om hur besiktningen går till kan ringa Lennart Håkansson på 042-490 37 55.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige