Gå direkt till innehåll
Helikopterflygning - tänk på djuren

Nyhet -

Helikopterflygning - tänk på djuren

Med start den 11 november kommer Öresundskraft att inspektera elledningar från helikopter. Flygningarna är beräknade att pågå under vecka 46.

Flygningen sker på låg höjd i hela nätområdet, från Hallandsåsen i norr till Rydebäck i söder. Avgränsning i öster utgörs av Söderåsen. (Se nätkarta här).

- Vi vill på detta sätt informera allmänheten och särskilt de som har djur i hagar. Vi gör allt vi kan för att inte flyga rakt över djurhagar men ibland tvingas vi gå nära och då kan djuren bli oroliga av bullret, säger Lennart Håkansson, driftingenjör på Öresundskraft.

På grund av väder och vind går det inte i förväg att säga exakt var och när flygningarna ska ske. Däremot kommer de dagliga flygningarna att publiceras samma morgon på Öresundskrafts hemsida.

- Enligt lag är vi skyldiga att besiktiga högspänningsledningar varje år och då är helikopter ett mycket bra hjälpmedel, tack vare den kan vi upptäcka eventuella skador och potentiella problem där ledningarna går fram, säger Lennart Håkansson.

Den som vill veta mer om hur besiktningen går till kan ringa Lennart på 042-490 37 55.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige