Gå direkt till innehåll
Aurora är en av de två färjor som förbereds för eldrift. Foto: HH Ferries
Aurora är en av de två färjor som förbereds för eldrift. Foto: HH Ferries

Nyhet -

HH Ferries elfärjor får internationell uppmärksamhet

HH Ferries beslut att låta finska ABB installera batterier till världens två största, emissionsfria elektriska färjor mellan Helsingør och Helsingborg har uppmärksammats i facktidskrifter över hela världen och färjorna har blivit "globala referenser och pilotprojekt". Det skriver nyhetsbrevet Rapidus den 21 september 2016.

- Jag är nu helt säker på att färjorna blir referenser för andra projekt, säger den administrativa direktören i HH Ferries, Henrik Rørbæk, till Rapidus. (Se länk nedan för hela artikeln, på danska).

De dieselelektriska färjorna Tycho Brahe och Aurora är på varv i Landskrona under september och oktober för att bli klara för batterierna, avlösta av andra färjor under tiden. Slutinstallation av batterier sker i maj och oktober 2017, enligt Rapidus.

Öresundskraft ska förse färjorna med el under ladduppehållen på den svenska sidan av Öresund.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige