Följ Öresundskraft

Lågflygande helikopter inspekterar ledningar

Nyhet   •   Okt 20, 2015 08:20 CEST

Med start den 20 oktober kommer Öresundskraft att inspektera elledningar från helikopter. Flygningarna är beräknade att pågå under vecka 43.

Flygningen sker på låg höjd i hela nätområdet, från Hallandsåsen i norr till Rydebäck i söder. Avgränsning i öster utgörs av Söderåsen. (Se nätkarta här).

- Vi vill uppmärksamma allmänheten och särskilt de som har djur i hagar på flygningarna. Vi gör allt vi kan för att inte flyga rakt över djurhagar men ibland tvingas vi gå nära och då kan djuren bli oroliga av bullret, säger Lennart Håkansson, driftingenjör på Öresundskraft.

På grund av väder och vind går det inte i förväg att säga exakt var och när flygningarna ska ske. Däremot kommer de dagliga flygningarna att publiceras samma morgon på Öresundskrafts hemsida.

- Enligt lag är vi skyldiga att besiktiga högspänningsledningar varje år och då är helikopter ett mycket bra hjälpmedel, tack vare den kan vi upptäcka eventuella skador och potentiella problem där ledningarna går fram, säger Lennart Håkansson.

Den som vill veta mer om hur besiktningen går till kan ringa Lennart på 042-490 37 55.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.