Gå direkt till innehåll
Nu byggs 139 laddstationer för tung trafik i Sverige

Nyhet -

Nu byggs 139 laddstationer för tung trafik i Sverige

Transportbranschen får praktiska förutsättningar att gå över till elektrifierade transporter. Över 100 laddstationer för tung trafik ska stå färdiga hösten 2023. Öresundskraft, Jönköping Energi och Mälarenergi går nu in i en gemensam satsning avseende laddstationer för tung trafik.
På uppdrag av regeringen genomför Energimyndigheten satsningen ”Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter” för att påskynda elektrifieringen av godstransporter i Sverige. I mitten av juli kom Energimyndighetens första beslut om finansiellt stöd till 139 laddstationer, 12 vätgastankstationer och en kombinerad ladd- och vätgastankstation för en sammanlagd summa på 1,4 miljarder kronor – med kravet att de ska vara färdigställda senast hösten 2023.

Mälarenergi och Öresundskraft har beviljats tre laddstationer vardera. Arbetet med dessa sex stationer (Västerås, Fagersta, Katrineholm, Malmö och två stationer i Helsingborg) inleds omgående. Även Jönköping Energi har skickat in ansökningar och väntar på besked.

– Vårt gemensamma mål är att vara den ledande partnern inom laddning och tillhörande tjänster när godsflödena i Mälardalen och södra Sverige elektrifieras, säger Mats Palmérus, ansvarsområdeschef Innovation och utveckling hos Jönköping Energi. 

Läs hela pressmeddelandet här

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige