Gå direkt till innehåll
Öresundskraft under Almedalsveckan 2012

Nyhet -

Öresundskraft under Almedalsveckan 2012

Ny miljöteknik ger lärdomar och lösningar för Sverige.
VD Anders Östlund medverkar i ett seminarium om de utmaningar och lösningar som finns för att möta angelägna samhällsproblem med ny och miljövänlig teknik.
Tid och plats: 2 juli 15:30, Öresundshuset, Hästgatan 1

Energieffektivisering, regionala lösningar och effektiva energisystem
Seminarium och mingel om energieffektivisering och regionala lösningar. Tomas Kåberger ger perspektiv och inspirerar. Diana Uppman tittar in i framtiden. Diskussion med Jonas Jacobsson-Görtler (m), Lise Nordin (mp) och Jennie Nilsson (s). Arrangeras av Regional Energi, ett nätverk för kommunalägda energibolag, däribland Öresundskraft.
Tid och plats: 3 juli 13:00 – 16:10, Värdshuset Lindgården, Strandgatan 26
#energi2012


Elbilsrally!
En politiker från varje parti deltar, start och målgång vid solcellsladdarna med ryggen mot m/s Sigyn. Vid målgång uttalar sig partierna om elbilar och laddmöjligheter. Rallyt är ett sam-arrangemang mellan Gröna Bilister, Jämtkraft och Öresundskraft.
Tid och plats: 4 juli 09:00 – 10:00, vid m/s Sigyn, Visby hamn.

Energi – med sikte på 2050
Energispektrum, ett samarbete mellan energibranschföreningarna och ett antal energiföretag, däribland Öresundskraft, bjuder in till ett seminarium med utgångspunkt i Färdplan 2050, energibranschföreningarnas visioner och vilka politiska beslut som måste fattas för att göra verklighet av visionerna.
Tid och plats: 4 juli 09:00 – 10:30, Teaterskeppet, Visby hamn.

Elektrifiering av fordon – hur snabbar vi på omställningen?
Vår elbilsexpert Per Lundgren deltar i ett seminarium om vad som krävs för att få fart på marknaden för elektrifierade fordon, och därigenom skapa förutsättningar för att nå miljömålen.
Tid och plats: 5 juli 15:00 – 17:00, Seminariesalen m/s Sigyn, Visby hamn.

Vinnaren av Sveriges Elbilsbästa kommun utses
Gröna Bilister granskar varje år hur landets kommuner arbetar med att ställa om till avgasfri bilism, och utser utifrån detta Elbilsbästa Kommun. I fjol vann Östersund. I år är Helsingborg en av fem finalister, tillsammans med Göteborg, Umeåa, Öckerö och Östersund.
Tid och plats: 5 juli 17:00 – 18:00, Briggen Tre Kronor, Visby hamn.

Elbilspool – att ha en bil utan att äga den
Under hela Almedalsveckan visar Move About, Solelkonsulterna och Öresundskraft hur en elbilspool fungerar - och hur den kan laddas av solen. Provkörning!
Tid och plats: hela veckan, intill  m/s Sigyn, Visby hamn.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige