Gå direkt till innehåll
Anders Östlund är Årets påverkare

Pressmeddelande -

Anders Östlund är Årets påverkare

Anders Östlund, ordförande i Svensk Fjärrvärme och vd på Öresundskraft,  har utnämnts till ”Influencer of the Year” av forumet StrategiTorget Energi den 16 januari 2013.

–Jag är jätteglad. Det är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb inte bara på hemmaplan i Öresundskraft utan också i Svensk Fjärrvärme. Vi har haft en proaktiv inställning till de viktigaste frågorna för branschen och det tror jag har märkts, säger Anders Östlund, vd på Öresundskraft och ordförande i Svensk Fjärrvärme.

Influencer of the Year delas ut varje år av forumet StrategiTorget som drivs av Management Events och syftar till att lyfta personer som bidrar till framgång och påverkar en sektor eller företag på ett positivt sätt.

Inför StrategiTorget har man frågat 100 beslutsfattare om personer som de ser som visionärer, pionjärer och/eller som starkt har påverkat sektorn eller sitt företag på ett positivt sätt.

Anders Östlund får utnämningen med motiveringen  ”Får Öresundskraft att synas genom bruset och har visat upp det högsta rörelseresultatet i företagets historia”.

Årets andra nominerade var: Ulrika Jardfelt vd Svensk Fjärrvärme, Per Langer, EVP Heat Division, Fortum och Gunnar Eikeland, VD, Skellefteå Kraft.

Mer information:
Anders Östlund, vd, Öresundskraft, tel. 070-418 30 80
Susanne Snäll, Svensk Fjärrvärme, tel. 08-677 27 03
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige