Följ Öresundskraft

Delaktighet temat när Öresundskraft ska lyfta

Pressmeddelande   •   Maj 11, 2011 08:31 CEST

I en brett upplagd kampanj slår Öresundskraft ett slag för det lokala kraftbolaget. Delaktighet, nytänkande, handlingskraft och miljöengagemang är nyckelorden.

Öresundskraft är skåningarnas egna energibolag. En pigg uppstickare, kommunalt ägd och en nära, vänlig profil. Men den gängse bilden av energiföretag är en annan: superkapitalister med miljardvinster, storbonusar och märkliga affärer.

–Vi visar att det finns alternativ, säger Ulrika Wennerberg Norvenius, kommunikationschef på Öresundskraft. Baserat på vår vision ”Energi för en bättre värld. Kraft för regionen” vill vi engagera och involvera människor.

Temat är ”Med gemensamma krafter” och kampanjen omfattar alla media: TV, dagspress, utomhus, ett uppseendeväckande event, kampanjsajt och sociala medier.

Kampanjens syfte är att inspirera till och skapa nyfikenhet för alternativa energilösningar. Kan man tämja tornados? Kan dansgolv alstra ström? Ett stort utomhusevent visar hur mycket energi som kan alstras med hjälp av en specialbyggd svängdörr. I kampanjens digitala del finns en tävling för nya energismarta idéer.

Bakom kampanjen som startade 9 maj står reklambyrån Eight i Malmö. Arbetsgruppen på byrån består av art director Björn Lindén och Albin Wendel, copywriter Lars Larsson, projektledare Cilla Kristoffersson samt produktionsledare Jennie Östholm.

Mer information:
Ulrika Wennerberg Norvenius, kommunikationschef Öresundskraft, tel. 070-418 32 85
Cilla Kristoffersson, projektledare på Eight, tel. 070-637 89 56, cilla.kristoffersson@eight.se


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi kaxigt höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 340 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraft-värmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument