Följ Öresundskraft

Elbilspoolen vid Dunkers flyttas

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2016 08:20 CEST

Solcellstaket till Helsingborgs elbilspool monteras på parkeringsplatsen söder om Knutpunkten

Elbilspoolen vid Dunkers kulturhus i Helsingborg ska flyttas. Ny plats blir södra parkeringen vid Knutpunkten, alldeles i anslutning till pendeltågen. Liksom tidigare ska bilarna laddas av solen.

Det var i mars 2012 som Move About och Öresundskraft lanserade Helsingborgs elbilspool, placerad vid Dunkers kulturhus. Den kombinerade parkerings- och laddplatsen väckte uppmärksamhet genom sitt solcellstak; sedan dess har taket fyllt bilarna med drygt 14 000 mil från solen.

Men nu ska den populära elbilsstationen flyttas. Detta på grund av kommande bygge av Helsingborgs nya konferensanläggning.

– Jag är glad att vi kan erbjuda ett fullgott alternativ. I samarbete med Helsingborgs stad har Öresundskraft hittat en toppenplacering vid den nya uppgången söder om Knutpunkten, alldeles bredvid stationen för ankommande pendeltåg. Det är i navet av pendlarstråket och gör att bilarna blir lätt åtkomliga. Dessutom finns ju också de två bilarna vid OJ:s parkering, säger Mikael Kilter, vd för Move About.

Bygget av den nya elbilsstationen pågår och före midsommar ska allt vara klart. Bilarna kommer som tidigare att laddas med solenergi men genom nya, säkrare laddare från CLEVER.

Elbilspoolen är uppskattad. Antalet medlemmar ökade med 18 procent mellan 2014 och 2015. Extra positivt är att användare i Helsingborg också bokar elbil på andra orter. Det tyder på ett ändrat beteende. Istället för bil tar man tåget på längre sträckor och bokar bil vid ankomsten.

– Det är klimatsmart och mycket glädjande, avslutar Mikael Kilter.

Mer information:
Mikael Kilter, vd, Move About, tel. 070-566 13 24
Diedrik Fälth, solcellsexpert, Öresundskraft, tel. 070-418 32 11

Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 365 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument