Gå direkt till innehåll
Få avbrott i Öresundskrafts elnät

Pressmeddelande -

Få avbrott i Öresundskrafts elnät

Energimarknadsinspektionen (EI) har publicerat statistik över elavbrotten i Sverige för år 2010. Listan är glädjande läsning för Öresundskrafts nätkunder. De var i snitt utan ström i 7 minuter under 2010. Det ska jämföras med snittet i riket som var hela 92 minuter.

EI:s rapport visar att svenska hushåll drabbades av i genomsnitt 1,3 avbrott under 2010 och hade en genomsnittlig sammanlagd avbrottstid på 92 minuter.

Av 211 rapporterande företag placerar sig Öresundskrafts tre elnät långt ner i tabellen. ”Öresundskraft Nordvästra Skåne” (Bjuv, Billesholm m fl.) hamnar på plats 171 med 14 minuters avbrott. ”Öresundskraft Ängelholm AB” (Ängelholm, Hjärnarp m fl.) hamnar på plats 187 med endast tio minuter. ”Öresundskraft AB” (Helsingborg m fl.) återfinns på plats 192 med låga sex minuter. Den genomsnittliga avbrottstiden per kund för de tre näten uppgick till 7,4 minuter.

–Vi är glada över att återigen visa på god leveranssäkerhet, säger Patrick Ekman, chef för nätverksamheten vid Öresundskraft. Det är en kombination av anläggningar i gott skick och duktig personal som snabbt åtgärdar fel.

Elnätsföretagens obligatoriska avbrottsrapporter till EI används för att bedöma kvalitén i näten och för myndighetens beslut om hur höga avgifter företagen får ta ut. Företag med försämrad leveranskvalitet kan få sänka sina avgifter.

-Vi kommer att fortsätta jobba aktivt med att hålla nere avbrottstiderna för våra kunder, samt att ge ännu bättre information när olyckan väl är framme, avslutar Patrick Ekman

Läs mer på EI:s hemsida

Mer information:
Patrik Ekman, affärsområdeschef Nät, Öresundskraft, tel. 070-418 35 63
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige