Gå direkt till innehåll
Filbornaverket i årlig översyn

Pressmeddelande -

Filbornaverket i årlig översyn

Luckor står öppna. Utbytesdelar ligger staplade i högar. Verktyg viner och klirrar. Och överallt montörer som slipar, svetsar, skruvar och kontrollerar. Det är årlig översyn av Filbornaverket.

Sensommaren är en hektisk period för svenska kraftvärmeanläggningar. Då sker den så kallade revisionen – årlig översyn – och så även på Filbornaverket. Under drygt tre veckor är anläggningen stängd och på den korta tiden ska anläggningen göras klar för ännu en eldningssäsong.

– Vi släckte pannan den 12 augusti och dagen därpå hade vi ställningsbyggare här. Som mest har vi haft runt 60 personer på plats, utöver vår egen personal. Den 5 september ska vi elda avfall igen. Det berättar Johan Lundén, anläggningsingenjör och revisionsledare på Filbornaverket.

– För det mesta vet vi vad som måste åtgärdas men det är först när vi stängt ner som vi kommer åt och kan inspektera mer noggrant. I år var det mer skador på det eldfasta murbruket inne i pannan än vad vi räknat med. Det har vi nu åtgärdat. Å andra sidan var det mindre att åtgärda på rökgasreningen än vi trodde.

Även Västhamnsverket och Åkerslundsverket i Ängelholm revideras. Åkerslundverket stängs inte ner utan där revideras de två pannorna var för sig. Och på Västhamnsverket har revisionen delats i två block. Det första är avklarat och det andra ska vara klart i september. I mellantiden har personalen hjälpt till med Filbornaverket.

– En revision är som ett stort pussel, det gäller att få reservdelar och arbeten i rätt ordning. Målet är förstås att få allt klart i tid och att se till att våra anläggningar kan leverera värme och el när det behövs som mest!

Skrolla ner för att se fler bilder från revisionen eller klicka här; (klicka på bilderna för bildtext).

Mer information:
Johan Lundén, anläggningsingenjör, Öresundskraft, tel. 070-000 37 02
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft. Vi ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige