Följ Öresundskraft

Försäljningen av fordonsgas bara ökar

Pressmeddelande   •   Maj 06, 2010 15:34 CEST

 Öresundskrafts försäljning av fordonsgas ökade med 50 procent under första kvartalet 2010 jämfört med föregående år. Intresset för fordonsgas stiger för varje dag och försäljningen av gasbilar fortsätter öka. Helgen 7-9 maj visar Öresundskraft både gasbilar och elbilar på Väla.

– Vi har aldrig upplevt ett bredare intresse för det miljövänliga bränslet under de dryga tio år som vi har sålt fordonsgas. Det är såväl företag som privatpersoner, unga som gamla som nu känner att de är redo att satsa på en gasbil, säger Anders Östlund, vd på Öresundskraft. Nyförsäljningen av gasbilar är rekordhög och för första gången är den mest sålda miljöbilen i Sverige en gasbil, WV Passat EcoFuel. Innan elbilarna slår igenom på allvar är gasbilen det klart bästa alternativet för miljön.

I Helsingborg finns idag cirka 350 gasbilar registrerade. Helsingborg är en av Sveriges bästa städer när det gäller både pris och tillgång till fordonsgas. Förutom Öresundskrafts tre gasmackar för personbilar i regionen och en gastankstation för bussar har även NSR en gasmack. Alla Helsingborgs 60 stadsbussar samt cirka 30 regionbussar drivs med fordonsgas.

Öresundskrafts pris för fordonsgas är 11,10 kr/Nm3 (8,88 kr/jämförbar bensinliter). Fordonsgasen i Öresundskrafts mackar är minst 50 procent biogas.

Under helgen 7-9 maj finns Öresundskraft på plats på köpcentret Väla i Helsingborg för att tillsammans med lokala bilföretag visa upp de senaste miljöbilarna. Förutom gasbilar visas även en elbil.

 Mer information:
Anders Östlund, VD Öresundskraft AB, tel 042-490 30 80, 070-418 30 80
Ann-Katrin Johansson, Pressansvarig, tel 042-490 30 36, 070-418 30 36

Fakta om Öresundskraft
Öresundskraft är ett energibolag i Öresundsregionen som ägs av Helsingborgs stad. Omtanke om miljön är ett centralt begrepp i koncernen. Öresundskraft har närmare 500 medarbetare och förser cirka 265 000 kunder med el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla och bredband. Öresundskraft erbjuder även ett stort antal andra tjänster inom kommunikation, energitjänster och underhåll. Den totala försäljningsvolymen uppgick 2009 till 6,5 TWh, varav 4,9 TWh avser el. Mer info www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.