Gå direkt till innehåll
Första solbilspoolen i Sverige invigd

Pressmeddelande -

Första solbilspoolen i Sverige invigd

Tillgång till bil för 62 kronor i månaden. Enkel bokning på internet. Körning på solkraft utan minsta lilla utsläpp. Nej, det är ingen framtidsvision. Det är det nya bilägandet som nu nått Helsingborg.

Du måste inte äga för att kunna köra. Det är den enkla logiken bakom Elbilspoolen i Helsingborg. Poolen är öppen för både företag och privatpersoner. För att kunna låna bilar krävs vanligt körkort och medlemskap.

Den som är medlem får ett personligt nyckelkort för att öppna bilen. Bokningen görs på internet. Bilarna kan bokas för en halvtimma upp till en helg eller mer. Utöver månadsavgiften betalar medlemmarna bara för den tid de kör. Ingen kilometeravgift eller bokningsavgift tillkommer.

I poolen ingår sex stycken Nissan Leaf. Helsingborg är den första staden i Sverige som får leveranser av biltypen.
Bilarna placeras på parkeringen vid The Tivoli, nära Dunkers Kulturhus och vid OJ-parkeringen på Carl Krooks gata. Vid The Tivoli finns ett solcellstak som gör att tre av bilarna blir självförsörjande på el. Därmed är Helsingborg också första stad i landet som får solcellsladdade poolbilar för allmänheten, kanske först i Europa

Elbilspoolen i Helsingborg är ett samarbetsprojekt mellan Öresundskraft och Move About, och ingår i elbilsprojektet Nordic Electric Avenue, delfinansierat av Nordiska ministerrådets Energi- och transportprogram.

Läs mer:
”Om solbilspoolen i Helsingborg” (Hur det funkar, vad det kostar).
”En investering för framtiden” (Fakta och sifferunderlag)

Foton:
Se resurslänk uppe till höger på sidan (extern länk)

För ytterligare information kontakta:
Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, tel. 070-418 32 14
Ulf Jakobsson, projektledare, Move About, tel. 070-415 21 10
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt Kommunikationschef 070-000 36 44

Daniel Nüüd

Presskontakt Medierelationer 0700003778

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige