Gå direkt till innehåll
Glädjebesked till kunder i avbrottsdrabbat Utvälinge

Pressmeddelande -

Glädjebesked till kunder i avbrottsdrabbat Utvälinge

”Äntligen!”
Håkan Rannestig, nätchef på Öresundskraft, jublar. 
I handen har han länsstyrelsens beslut att inte överpröva Ängelholm kommuns strandskyddsdispens för Vege å.

– Det här betyder att vi kan påbörja etapp 2 och 3 för att förstärka elnätet i Utvälinge, Tånga och Rögle. Vi sätter igång i november; i februari 2015 ska allt vara klart.

Problemen med strömavbrott har förföljt elnätskunderna i området under lång tid. Sammanlagt 15 avbrott har inträffat sedan maj förra året. Flera av dessa har orsakats av fåglar som flugit på luftledningar. Problemen har förvärrats av att de gamla ledningarna inte räckt till under kalla perioder när belastningen varit hög.

Öresundskraft har avsatt 8 miljoner kronor för att trygga elförsörjningen i området. Det omfattar en ihopkoppling med elnätet i Ängelholm, nedgrävda kablar och helt nya nätstationer. Dessutom beslutade Öresundskraft nyligen att förlänga ledningen från Utvälinge och förbinda den med Ängelholmsledningen på ytterligare en punkt. Därmed förstärks inmatningen till området ännu mer.

 – I etapp 2 och 3 ska vi gräva ner luftledningar som idag går genom skog och som drabbats av både stormar och påkörningar. I det arbetet ska vi borra för ledningen under Vege å – och nu har vi klartecken för det. Vi kör igång senast vecka 45 och i februari ska allt vara inkopplat och klart.

– När det är klart har området en starkare inmatning, nya nätstationer och kablar som ligger skyddade från stormar, fåglar och påkörning. Det ser vi fram emot lika mycket som våra kunder i området, avslutar en glad Håkan Rannestig.

Mer information:
Håkan Rannestig, nätchef, Öresundskraft, tel. 042-490 36 28.
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige