Gå direkt till innehåll
Hållbarhet nu på nätet

Pressmeddelande -

Hållbarhet nu på nätet

Hur mycket är 384 000 ton koldioxid? Det är så mycket utsläpp Öresundskrafts verksamhet besparade miljön i fjol. Det är också lika mycket som om samtliga invånare i Helsingborg och Ängelholm skulle avstå från all shopping i två års tid.

Denna och många andra intressanta siffor och jämförelser finns i Öresundskrafts första hållbarhetsredovisning, som nu är ute. I hållbarhetens namn inte som en distribuerad trycksak, utan som en levande webbplats. Överskådligt och lättbegripligt presenteras energiföretagets arbete och resultat inom hållbarhet.

– Jag hoppas att det ska bli lite av en wow-upplevelse att se alltihop samlat. Samtidigt blir redovisningen en sporre för oss att fortsätta förbättra oss, säger Kajsa Lilius, strategi- och affärsutvecklare på Öresundskraft.

En hållbarhetsredovisning mäter och presenterar vad en organisation gjort och uppnått i sitt arbete för hållbar utveckling. För Öresundskraft har en viktig tumregel i arbetet med redovisningen varit att den ska vara enkel att förstå. I en rad korta artiklar skildras olika delar av hållbarhetsarbetet – med tydliga exempel, jämförelser och förklaringar.

– Många branscher, inte minst vår, är fulla av specialuttryck som de flesta har dålig koll på. Vi har ansträngt oss för att göra redovisningen ”utifrån och in”, alltså med utgångspunkt från vad vår omvärld vill veta om vår verksamhet. Det ska vara lätt, roligt och inspirerande för vem som helst att läsa redovisningen, säger Kajsa Lilius.

Öresundskrafts hållbarhetsredovisning bygger på den internationella standarden Global Reporting Initiative, GRI med en struktur som gör det lätt att förstå och jämföra.

– Vi vill visa allt som kommer invånarna till godo av att vi har ett eget energibolag i kommunen. Men också att vi har utmaningar som vi tar på allvar och att vi är ett företag i förändring, säger Kajsa Lilius.

Gå till hållbarhetsredovisningen.

Mer information:
Kajsa Lilius, strategi- och affärsutvecklare, Öresundskraft, tel. 070-000 37 61
Cecilia Andersson, miljösamordnare, Öresundskraft, tel. 070-090 63 56
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige