Följ Öresundskraft

Höganäs AB väljer Sydlänk för snabb dataförbindelse

Pressmeddelande   •   Okt 06, 2014 15:00 CEST

Höganäs AB har valt Sydlänk för snabbare datatrafik mellan verksamheterna i Halmstad och Höganäs. Krav på högre bandbredd fällde avgörandet.

Sydlänk är ett regionalt fibernätverk för datakommunikation i södra Sverige. Nätet knyter samman Skåne, Blekinge, Jönköping, Halland och Kronoberg - vilket passar Höganäs AB perfekt. Företagets stålverk i Halmstad tillverkar atomiserat järnpulver som sedan vidareförädlas i fabriken Höganäs

 – Vi är beroende av en snabb och tillförlitlig dataförbindelse mellan produktionsorterna. Genom Sydlänk ökar dataöverföringskapaciteten 25 gånger jämfört med vår tidigare lösning, säger Peter Blomgren, IT-chef på Höganäs AB.

– Sydlänk är inte bara till för IT-företag eller hostingleverantörer. Även krävande industri- och handelsföretag med höga krav på säker och snabb kommunikation mellan olika orter och produktionsställen kan dra nytta av de fördelar som Sydlänks fiberlösning erbjuder. Det säger Eric Ericsson, vd på Halmstads stadsnät och Bo Lindberg, chef för affärsområde Bredband vid Öresundskraft i ett gemensamt uttalande.

Sydlänk är det regionnät som sedan juni 2014 kopplar ihop flera stadsnät och regioner i södra Sverige. Utöver snabbare kommunikation mellan ett 30-tal kommuner i södra Sverige ger Sydlänk möjlighet för nationella aktörer, till exempel större företag, att koppla ihop sina lokala aktörer och sajter med fiber via stadsnäten och Sydlänk.

På bild: Peter Blomgren, IT-chef, Höganäs AB.

Mer information
Bo Lindberg, chef affärsområde Bredband, Öresundskraft, tel. 070-418 33 10
Eric Ericsson, vd, Halmstad stadsnät, tel. 070-632 69 92
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.