Gå direkt till innehåll
Hon tar över Öresundskrafts ekonomi

Pressmeddelande -

Hon tar över Öresundskrafts ekonomi

Den 31 mars tillträdde Annika Lövgren som CFO (ekonomichef) vid Öresundskraft AB. Med sig har hon en gedigen erfarenhet av ekonomi, redovisning och projektledning från olika branscher och företag.

Annika Lövgren kommer närmast från jobbet som CFO vid vattenreningsföretaget Läckeby Water
Group, en tjänst hon haft sedan 2010. Hon har dessförinnan haft flera poster på TAC AB (numera Schneider Electric) i Malmö, bland annat som koncerncontroller, ekonomichef och global produktionscontroller. 

Annika Lövgren har en ekonomiexamen vid Lunds universitet.

– Jag är mycket glad att Annika valt att förstärka oss på Öresundskraft. Hon har en bred erfarenhet och har varit drivande i utvecklingen av de bolag hon verkat inom. Annika har jobbat i innovativa företag som utvecklats snabbt och hon har en drivande, ungdomlig personlighet. Det är erfarenheter och egenskaper som vi behöver för Öresundskrafts fortsatta utveckling. Det säger Öresundskrafts vd Anders Östlund i en kommentar.

– Det är verkligen roligt att få komma till Öresundskraft och få bli en del av en organisation med stort engagemang och ansvarstagande. Jag ser fram emot att få vara med i arbetet med att utveckla Öresundskraft vidare mot de strategiska målsättningarna, säger Annika Lövgren.

Mer information:
Anders Östlund, vd Öresundskraft, tel. 070-418 30 80
Ann-Marie Hansson, HR-chef, Öresundskraft, tel. 070-611 30 41
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, 070-418 34 35

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige