Gå direkt till innehåll
Hoppfylld vecka för 140 barn på parkour i Helsingborg

Pressmeddelande -

Hoppfylld vecka för 140 barn på parkour i Helsingborg

Nu har Öresundskraft Parkour Camp by Air Wipp 2014 startat. 140 barn deltar under en vecka som fylls av hopp, volter och språng.

Barn och ungdomar från hela Sverige deltar i lägerveckan som arrangeras av Air Wipp Academy i Helsingborg i samarbete med Öresundskraft. Parkour är en sport med endast kropp och hjärna som hjälpmedel. Naturliga hinder som murar, bänkar och stolpar ska passeras i flytande, snabba och effektiva rörelser.

 – Det är nu tredje året som vi arrangerar lägret och intresset är stort, platserna tog slut på bara några dagar, berättar Filip Ljungberg, grundare av Air Wipp Academy i Helsingborg.

 – Deltagarna är från tio år och uppåt, killar och tjejer, nybörjare och proffs. Du tävlar bara mot dig själv men med stöd och uppmuntran från dina kompisar. Kamratskapet, gemenskapen och hjälpsamheten är viktiga delar av Parkour.

 Lägret arrangeras i Air Wipp Academy´s egna lokal vid Jutan i Helsingborg. På programmet står fyra timmars träning varje dag, måndag till fredag och därtill tre olika inspirationsföreläsare. Till årets upplaga kommer bland annat engelsmannen Kie Willis, en kändis inom parkour och berömd för sina otroliga hopp.

 – Jag vill framhålla Helsingborgs stad och Jutan som alltid ställer upp för oss på ett fantastiskt sätt. Det bådar gott inför nästa år, då siktar vi på att skapa världens största parkourläger, säger Filip Ljungberg.

Lägret startade måndagen den 23 juni och avslutas fredag den 27 juni.


Mer information:
Filip Ljungberg, grundare, Air Wipp Academy i Helsingborg, tel. 070-183 27 04
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige