Gå direkt till innehåll
Cykellaget Team Rynkeby och Digital.Tabata ordnar digitalt träningspass för insamling till Barncancerfonden. Foto: Emma Laycock.
Cykellaget Team Rynkeby och Digital.Tabata ordnar digitalt träningspass för insamling till Barncancerfonden. Foto: Emma Laycock.

Pressmeddelande -

​”Inget barn ska dö av cancer!”

Det kanske inte blir världens största Tabata-pass – men det blir vårens mest angelägna. Tabata of Hope ska nämligen samla in pengar till Barncancerfonden. Hela Sverige och deltagare från åtta länder bjuds in för att hjälpa fonden.

Bakom initiativet står cykellaget Team Rynkeby God Morgon. Cykellaget engagerar 59 lag i åtta länder och är Barncancerfondens största bidragsgivare. Stommen i bidraget är den årliga cyklingen till Paris där lagen får med sig sponsorer och bidragsgivare på vägen.

– Inför 2021 hotade pandemin både träningspass och insamlingar men vi vägrade att ställa in. Vi ställde om! Det berättar Patrik Hermansson vid Team Rynkeby.

– Vi fick idén till ett digitalt event tillsammans med våra vänner på Digital.Tabata. De startade träning över datorn som svar på pandemin och det blev lösningen på vårt behov av coronasäker vinterträning. Och då kom tanken: Varför inte bjuda in till världens största Tabatapass och hjälpa Barncancerfonden samtidigt?

Tabata tränar styrka och kondition och utförs utan redskap. Tabata of Hope, som går den 17 april, är öppet för alla. Det enda som krävs är en donation på minst 100 kr till Barncancerfonden.

­– Du gör skillnad både för barnen och din egen hälsa, menar Patrik Hermansson som berättar att insamlingen går till forskning kring nya cancerbehandlingar och sena komplikationer. Idag överlever 85% av barnen sin cancer.

– Det räcker inte, inget barn ska dö av cancer!

Anmälan sker via www.digitaltabata.se. Vid anmälan swishar man minst 100 kr som oavkortat går till Barncancerfonden. (Swish 123 120 99 98, Team Rynkeby Lund). Träningspasset går den 17 april kl. 16.00-16.45. Det sänds live från Helsingborg Arenas studio och sponsras av Öresundskraft AB.

Mer information:
Anders Lundblad, varumärkesstrateg, Öresundskraft, tel. 070-000 36 44
Patrik Hermansson, Team Rynkeby God Morgon Lund, tel. 070-629 55 41
, patrik@hermansson.ch
Karin Lundqvist, Digital.Tabata, karin@energibyrans.com, 0730-297526

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft. Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: ”För en bättre värld". www.oresundskraft.se #tillsammansför17

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige