Gå direkt till innehåll
Internationellt intresse för Öresundskrafts kallgasmack

Pressmeddelande -

Internationellt intresse för Öresundskrafts kallgasmack

Bara några veckor efter öppnandet börjar internationell trafik att hitta till Öresundskrafts kallgasmack i Helsingborg.
Holländska Vos Logistics har provtankat med gott resultat.

– Det är mycket glädjande. Det visar dels att kallgasmackens läge gör den intressant vid internationella transporter, dels att gas i flytande form får allt större spridning som fordonsbränsle. Det säger Öresundskrafts projektledare Magnus Extergren.

Med 1900 anställda och en flotta på över 1000 lastbilar är Vos Logistics ett av Europas största företag inom vägtransporter. I våras vann företaget den holländska utmärkelsen ”Lean & Green Star” för att under en femårsperiod ha reducerat CO2-utsläppen med 20 procent.

– Vårt arbete för att introducera kyld gas som lastbilsbränsle har pågått sedan 2006 och vi uppfattas som något av en pionjär på området. Vi har kört lastbilar på kallgas sedan 2010, regionalt, nationellt och internationellt. Kallgasmacken i Helsingborg har goda förutsättningar att bli en del i planeringen av våra internationella transportuppdrag. Det säger Annemarie Timmermans, Corporate Legal & Compliance Manager vid Vos Logistics.

Kallgasmacken stod färdig i december 2014 och kan leverera runt 100 GWh årligen av flytande biogas, LBG, och vanlig fordonsgas. Det gör den till det största gastankstället i Sverige. Öresundskraft bedömer att flytande biogas motsvarande 7 miljoner liter diesel kommer att tankas vid stationen på några års sikt, med stora CO2-besparingar som följd.

Mer information:
Magnus Extergren, projektledare, Öresundskraft, 070-307 32 97
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 400 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige