Gå direkt till innehåll
Snart ser det ut så här i Bjuv när fiber börjar dras.
Snart ser det ut så här i Bjuv när fiber börjar dras.

Pressmeddelande -

Klart med fiber i Bjuv

Kommunfullmäktige i Bjuv godkände igår förslaget att bilda ett bolag för fiberutbyggnad i Bjuv. Beslut om vilka områden som inledningsvis ska byggas ut tas redan den 8 juni.

I och med godkännandet ska det nya bolaget registreras, vilket sker omedelbart enligt Bo Lindberg, bredbandschef på Öresundskraft. Bolaget ska ägas gemensamt av Bjuvs kommun och Öresundskraft.

– Den 8 juni hålls ett beslutsmöte där det beslutas vilka områden som ska byggas ut först. Det avgörs i första hand av intresset i de olika områdena – ju fler som anmäler sig i ett område, desto större chans till utbyggnad. Och ännu finns en chans att påverka - anmälningstiden går ut den sista maj, berättar Bo Lindberg.

Utöver att äga och bygga fibernät inom Bjuvs kommun ska bolaget erbjuda Öresundskrafts stadsnät med alla dess tjänster. Öresundskraft ansvarar för den dagliga och operativa verksamheten i bolaget.

– Utbyggnaden av fiber en viktig fråga för Bjuvsborna och för hela kommunens utveckling, säger Anders Månsson, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv.

– Bra fibernät skapar möjligheter för snabb utveckling och har dessutom en positiv inverkan på miljö och klimat, i enlighet med vår vision. Jag är mycket glad över att vi nu kan påbörja fiberutbyggnaden i Bjuvs kommun, säger Anders Månsson.

─ Öresundskraft har ägt el- och fibernät i Bjuv i sedan förvärvet av NVSH Energi AB år 2005. Det gemensamma bolaget ger oss möjlighet att växa i Bjuv vilket ger stordriftsfördelar för stadsnätskunder i såväl Bjuv som Helsingborg, avslutar Bo Lindberg.

Mer information:
Bo Lindberg, chef affärsområde Bredband, Öresundskraft, 070-418 33 10
Anders Månsson, KS ordf. Bjuvs kommun, 070-949 54 01

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 365 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat material

Relaterade nyheter

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: ”För en bättre värld". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige