Gå direkt till innehåll
Stängda skolor och arbetsplatser gör behovet av uppkoppling större än någonsin. Det tar Öresundskraft med flera fasta på och erbjuder kostnadsfritt internet.
Stängda skolor och arbetsplatser gör behovet av uppkoppling större än någonsin. Det tar Öresundskraft med flera fasta på och erbjuder kostnadsfritt internet.

Pressmeddelande -

Kostnadsfritt internet under Corona-tider

Att kunna vara uppkopplad i Coronatider är helt avgörande för distansundervisning och arbete hemifrån. Därför erbjuds nu kostnadsfritt internet till den som är ansluten till Öresundskraft, Höganäs eller Bjuvs stadsnät men som ännu inte beställt någon internettjänst.

Bakom initiativet står Öresundskraft tillsammans med Höganäs Energi, Bjuvs Stadsnät och fem tjänsteleverantörer.

Tanken är att underlätta för Helsingborgs, Bjuvs och Höganäs kommuninvånare att hålla kontakten med nära och kära, delta i distansundervisning, jobba hemifrån och hålla sig uppdaterade. Initiativet sker i samarbete med A3, Bahnhof, Bredband2, Riksnet och Universal Telecom.

– Stängda skolor och arbetsplatser plus ett stort informationsbehov ställer helt nya krav på samhället just nu, att minska det digitala utanförskapet är viktigare än någonsin. Det öppna stadsnätet finns tillgängligt för, och används av de flesta av invånarna i Helsingborg, Höganäs och Bjuv. Det är en fantastisk plattform för att klara basbehoven och tillfälligt hjälpa dem som inte har de grundläggande förutsättningarna. Det säger Bo Lindberg, chef för kommunikationslösningar på Öresundskraft.

Erbjudandet gäller fram till den 31 maj och omfattar kostnadsfritt internet på 10/10 Mbit/s, utan bindningstid eller startavgift. Det gäller den som är ansluten till Öresundskraft, Höganäs eller Bjuvs stadsnät men som inte har beställt någon internettjänst.

www.oresundskraft.se/gratisinternetfinns mer information om hur man kommer igång och för kontakt med leverantörerna A3, Bahnhof, Bredband2, Riksnet eller Universal Telecom.

Mer information:
Bo Lindberg, chef AO Kommunikationslösningar, Öresundskraft, tel. 070-418 33 10
Marcela Rosenlöf, Marknadschef, AO Kommunikationslösningar, tel. 073-397 55 56
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft. Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: ”För en bättre värld". www.oresundskraft.se

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige