Gå direkt till innehåll
Prometera AB bildades 2012 av Kraftringen och Öresundskraft för gemensam hantering och utveckling av energimätning.
Prometera AB bildades 2012 av Kraftringen och Öresundskraft för gemensam hantering och utveckling av energimätning.

Pressmeddelande -

Kraftringen och Öresundskraft återtar mätverksamhet

Kraftringen och Öresundskraft har tagit ett inriktningsbeslut att överföra verksamheten från det gemensamma mätvärdesbolaget Prometera till de båda ägarbolagen. Detta som ett led i att effektivisera hanteringen av mätvärden. När överföringen är avslutad kommer Prometera att avvecklas.

Prometera AB bildades 2012 av Kraftringen och Öresundskraft för gemensam hantering och utveckling av energimätning inom el, fjärrvärme, gas och fjärrkyla. Idag har bolaget 29 medarbetare i Helsingborg.

– Att samla mätvärdeshanteringen i eget bolag var rätt då beslutet togs men sedan dess har utvecklingen accelererat. Idag ser vi betydande synergieffekter i att återta mätvärdesverksamheten och låta den arbeta direkt i vår egen organisation. Det säger Mats Didriksson, ordförande i Prometera och affärsområdeschef Energi vid Kraftringen.

– Den tekniska utvecklingen i elnäten går snabbt, samtidigt som digitalisering av mätvärden och mätvärdesinsamling skapar nya möjligheter. De möjligheterna kan vi bättre utnyttja och utveckla genom att integrera mätvärdesverksamheten med vår distributionsverksamhet, säger Håkan Rannestig, vice ordförande i Prometera och chef för affärsområde Distribution vid Öresundskraft.

Inriktningsbeslutet berör samtliga medarbetare på Prometera. MBL-förhandlingar inleds inom kort.

– Ambitionen är att göra överföringen till respektive ägarbolag så smidig som möjlig. När det är klart ska bolaget avvecklas vilket beräknas vara klart mot slutet av 2018, säger Michael Hallner, vd för Prometera.

För mer information kontakta:
Mats Didriksson, Styrelseordförande Prometera AB tel. 070-287 31 16
Håkan Rannestig, Vice ordförande Prometera AB tel. 070-000 35 18
Michael Hallner, vd, Prometera AB, tel. 0705-18 70 83

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband, stadshubb för Internet of Things och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Kontakter

Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt Kommunikationschef 070-000 36 44

Daniel Nüüd

Presskontakt Medierelationer 0700003778

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige