Gå direkt till innehåll
 Maria Bolin Anvill tillträder i september som vd för Utvecklingsklustret Energi AB.
Maria Bolin Anvill tillträder i september som vd för Utvecklingsklustret Energi AB.

Pressmeddelande -

Maria Bolin Anvill ny vd för energisatsning

Öresundskraft har tillsammans med fyra andra energibolag bildat Utvecklingsklustret Energi AB. I september startar den nya vd:n sitt arbete.

Initiativtagare till bolaget är Öresundskraft tillsammans med Jämtkraft, Tekniska Verken Linköping, Jönköping Energi och Umeå Energi. Samverkan har pågått under cirka ett år och Utvecklingsklustret Energi AB bildades efter årsskiftet.

Maria Bolin Anvill är idag vd på företagsinkubatorn Lead med koppling till Linköpings universitet. Hon har en forskarbakgrund och har bland annat också varit affärsområdeschef på innovationsavdelningen på Sectra.

Syftet med det nya företaget är att tillsammans möta framtidens utmaningar inom digitalisering och göra det enkelt och attraktivt med hållbar energianvändning. Kunderna ska på ett enkelt sätt få kontroll och överblick över hur de kan leva mer hållbart.

– Jag ser verkligen fram emot att leda arbetet inom Utvecklingsklustret Energi AB, säger Maria Bolin Anvill. Energibranschen är oerhört spännande och under stor förändring vilket gör att vi kommer behöva samarbeta snabbt och agilt med utveckling av både teknik och affärsmodeller.

Företaget kommer att ha sitt huvudkontor i Linköping. Inom företaget finns, förutom satsningen på en digital kundplattform, även ett partnerskap i Power2U som är en tjänst mot fastighetsbranschen för en mer hållbar energianvändning.

– Vi vill vara med och leda utvecklingen mot nya digitala tjänster inom energibranschen, säger Anders Östlund, vd för Öresundskraft. Utvecklingsklustret Energi AB är en strategisk satsning för att snabbare kunna erbjuda innovativa energitjänster som hjälper våra kunder att leva mer hållbart.

Mer information:
Anders Östlund, vd, Öresundskraft, tel. 042-490 30 80
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft. Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: ”Energi för en bättre värld. Kraft för regionen”. www.oresundskraft.se

Presskontakt

Anders Östlund

Anders Östlund

VD Verkställande direktör, Öresundskraft 042-490 30 80

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige