Gå direkt till innehåll
Nobina förnyar biogasavtal med Öresundskraft

Pressmeddelande -

Nobina förnyar biogasavtal med Öresundskraft

Nobina har förnyat avtalet med Öresundskraft om biogas till sina bussar. Avtalet innebär att ett 45-tal gula regionbussar tankar biogas vid Bussdepån i Helsingborg under ytterligare sex år.

Det förnyade avtalet omfattar en volym på cirka 27 GWh årligen under perioden 2017 - 2022. Det innebär i princip samtliga Nobinas regionbussar i nordvästra Skåne.

Tankning sker vid Bussdepån på Berga i Helsingborg. Där finns sedan 2004 Öresundskrafts gastankstation för bussar. Tankstationen och gasnätet byggs för närvarande om och kompletteras för att kunna leverera 100 procent biogas. Gasen produceras lokalt på Vera Park av matrester och annat organiskt avfall.

Ombyggnationen inkluderar ett utökat högtryckslager för att jämna ut gasuttaget och matcha biogasproduktionen. I händelse av produktionsstörningar finns möjlighet att tanka naturgas. På stationen tankar även ett 90-tal stadsbussar och blir på så sätt gröna både på utsidan och insidan.

– Att Nobina väljer lokalt producerad biogas innebär inte bara minskad klimatpåverkan och minskat beroende av importerat fossilt bränsle. Det innebär också ett steg i omställningen till ett hållbart transportsystem, säger Lars-Inge Persson, affärsutvecklare vid Öresundskraft.

Mer information:
Lars-Inge Persson, affärsutvecklare, Öresundskraft, tel. 070-617 39 05.
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige