Gå direkt till innehåll
Öresundskraft i avtal mot mobbning

Pressmeddelande -

Öresundskraft i avtal mot mobbning

Öresundskraft och Friends har tecknat ett samarbetsavtal mot mobbning. I en ny kampanj uppmanas Öresundskrafts kunder att välja ett vänskapstillägg, en summa som företaget sedan dubblerar och som ska användas i arbetet mot mobbning.

I kampanjen, som Öresundskraft kallar Vänskapstillägg mot mobbning, uppmanas kunderna att skänka 10 kr. För varje 10-krona skänker Öresunds-kraft lika mycket och pengarna går oavkortat till Friends och kampen mot mobbning. Både existerande och nya kunder kan teckna ett Vänskapstillägg som är helt frivilligt, man kan gå ur när man vill

­–Enligt Skolverket är runt 7–8 procent av både pojkar och flickor mobbade. Det betyder att många barn och ungdomar i även i vår region är drabbade. Det vill vi aktivt vara med och motverka och med gemensamma krafter så tror vi att vi kan åstadkomma mer. Det säger Ulrika Norvenius, kommunikationschef på Öresundskraft och ansvarig för den kampanj som uppmanar företagets kunder att skänka en tia i månaden under ett års tid.

–Vi är glada att Öresundskraft stödjer en så viktig fråga som barns trygghet. Tack vare den här kampanjen kommer Friends att kunna engagera ännu fler skolor och idrottsföreningar i regionen i kampen mot mobbning, säger Petra Friberg, chef för region Syd på Friends.

Mer information:
Ulrika Norvenius, kommunikationschef, Öresundskraft, tel. 070-418 32 85
Amelie Furborg, pressansvarig, Friends, 070-415 64 67
Göran Skoglund, pressansvarig Öresundskraft, 070-418 34 35
_____________________________________________________________

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. www.oresundskraft.se.

Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. Organisationen utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet, för ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet.

Friends arbetar långsiktigt genom utbildning, rådgivning och opinionsbildning. De närmare 40 anställda består bland annat av pedagoger, lärare, idrottstränare, beteendevetare och liknande med stor erfarenhet av arbete med barn och unga. Friends finns representerade i hela landet och har sedan starten 1997 samarbetat med ca 1500 skolor. Verksamheten finansieras genom privatpersoner, företag samt via arvoden från utbildningar. Friends har ett 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll. www.friends.se

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige