Gå direkt till innehåll
Öresundskraft lanserar avbrottsinformation via sms.

Pressmeddelande -

Öresundskraft lanserar avbrottsinformation via sms.

Ett pling i telefonen. ”Det är strömavbrott i ditt område”. Enkel, värdefull information levererad på ett sätt som många kunder efterfrågat. Det är tanken bakom Öresundskrafts sms-meddelande om strömavbrott.

Den kostnadsfria tjänsten ska användas vid planerade och oplanerade strömavbrott. Vid planerade avbrott skickas ett sms cirka 14 dagar i förväg och en påminnelse 24 timmar innan avbrottet. Vid oplanerade strömavbrott skickas ett sms så snart avbrottet registrerats av Öresundskrafts övervakningssystem. I sms:et ingår även en prognos för när strömmen beräknas komma tillbaks.

­– Tjänsten är ett viktigt komplement till den detaljerade avbrottsinformation vi visar på hemsidan. De kundundersökningar vi gjort visar att sex av tio nätkunder vill ha avbrottsinformation via sms. God information vid strömavbrott är en del av vårt samhällsansvar, menar Öresundskrafts nätchef Håkan Rannestig.

Sms-meddelandet skapas när driftövervakningen upptäcker ett avbrott och skickas till de mobilnummer som finns registrerade på adresser i det aktuella området. Privatkunder får tjänsten automatiskt medan företagskunder först måste registrera de nummer man önskar få sms till. Man kan även avregistrera telefoner från tjänsten, till exempel barnens telefon.

Av hänsyn till nattsömnen skickas inga meddelanden mellan klockan 22 – 06. Och aldrig någon reklam.

Sms skickas ut vid avbrott i högspännings- och mellanspänningsnätet, det vill säga avbrott som kan påverka många kunder. Tjänsten täcker dock inte fel i lågspänningsnätet, det vill säga avbrott i ett enstaka kvarter eller fastigheter.

– Då tar vi tacksamt emot en felanmälan via telefon, avslutar Håkan Rannestig.

Mer information:
Håkan Rannestig, nätchef, Öresundskraft, tel. 070-000 35 18
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 365 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige