Gå direkt till innehåll
Helsingborgs nya hotell- och kongresscenter SeaU. Illustration: Midroc.
Helsingborgs nya hotell- och kongresscenter SeaU. Illustration: Midroc.

Pressmeddelande -

Öresundskraft levererar hållbar energi till SeaU

Midroc Property Development har tecknat avtal med Öresundskraft avseende fjärrvärme, fjärrkyla, biogas och fiber till den nya hotell- och kongressanläggningen på området SeaU i Helsingborg. Anläggningen kommer därmed att drivas till stor del med förnybar energi.

Hotell- och kongressanläggningen, som kommer att stå klar 2020 och drivas av Clarion Hotel, består bland annat av 250 hotellrum och en kongressal med plats för 1300 personer. Öresundskraft kommer även att leverera fjärrvärme till de 160 bostäder på området som ska vara inflyttningsklara 2019.

– Det är glädjande att Midroc väljer Öresundskraft som leverantör av en miljömässigt hållbar helhetslösning. Avtalen innebär att vi löser flera av kundens behov samtidigt – värme, kyla, kommunikation samt biogas till drift av olika verksamheter i anläggningen, som till exempel utekök, bageri och uteservering, säger David Ingsten, försäljningschef för affärsområde Kraft och Värme på Öresundskraft.

Fördelarna med fjärrkyla är att inomhuskomfort skapas på ett resurseffektivt sätt. Produktionen sker storskaligt, vilket innebär att energin utnyttjas mer effektivt än med konventionell kylteknik. Då fjärrkylan, likt fjärrvärmen i Helsingborg, till stor del kommer att produceras med återvunnen energi, blir primärenergifaktorn låg. Primärenergifaktor är ett mått på hur effektivt naturresurser används innan energin når användaren. När återvunnen energi används istället för primärenergi räcker naturresurserna längre.

Mer information:
David Ingsten, försäljningschef AO Kraft & Värme, Öresundskraft, tel 042-490 35 39
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige