Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Öresundskraft och Lunds Energikoncernen bildar gemensamt energihandelsbolag

För att bli en starkare aktör inom energihandel bildar de två kommunägda energibolagen Öresundskraft AB i Helsingborg och Lunds Energikoncernen AB i Lund ett gemensamt oberoende energihandelsbolag

– Våra båda nuvarande energihandelsbolag har olika profil på sin kompetens, säger Jan Samuelsson, VD Lunds Energikoncernen. Samarbetet kommer att attrahera och utveckla branschkompetensen, vilket gynnar både våra kunder, samarbetspartners och medarbetare.

– Genom att agera gemensamt blir vi en stark och konkurrenskraftig aktör på energihandelsmarknaden, fortsätter Anders Östlund, VD Öresundskraft. Vi har möjlighet att bli en vinnare på en marknad med starkt ökad konkurrens.

Elförsäljningsverksamhet inom Öresundskraft och Lunds Energikoncernen berörs inte på annat sätt än att man får en kraftfullare partner för energihandeln.

– För kunderna innebär det ingen förändring, de kommer fortfarande att köpa el av sitt vanliga elförsäljningsbolag, avslutar Anders Östlund. Däremot blir vi en stark aktör på elbörsen, vilket i förlängningen innebär mer konkurrenskraftiga priser för våra kunder.

Mer information:
Anders Östlund, VD Öresundskraft, tel 042-490 30 80, 070-418 30 80
Jan Samuelsson, VD Lunds Energikoncernen, tel 046-35 60 01, 0705-12 03 80

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Fakta om Öresundskraft
Öresundskraft är ett energibolag i Öresundsregionen som ägs av Helsingborgs stad. Omtanke om miljön är ett centralt begrepp i koncernen. Öresundskraft har närmare 500 medarbetare och förser cirka 265 000 kunder med el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla och bredband. Öresundskraft erbjuder även ett stort antal andra tjänster inom kommunikation, energitjänster och underhåll. Den totala försäljningsvolymen uppgick 2009 till 6,5 TWh, varav 4,9 TWh avser el. Mer info www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat material

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: ”För en bättre värld". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige