Gå direkt till innehåll
Öresundskraft sprider ljus i Kenya

Pressmeddelande -

Öresundskraft sprider ljus i Kenya

Lördagen den 28 mars klockan 20:30-21:30 uppmanas vi att släcka lamporna under Earth Hour. Öresundskraft deltar i klimatmanifestationen genom att bidra med solenergilampor till fattiga områden i Kenya som inte har några lampor att släcka.

I stället för elektricitet används fotogen och vedstickor, vilken innebär stora miljö- och hälsoproblem. Öresundskraft skänker tio stycken solenergilampor till GiveWatts som bidrar till:

  • Bättre hälsa genom minskad användning av fotogen och vedstickor.
  • Högre skolbetyg genom fler studietimmar.
  • Bättre ekonomi, eftersom fotogen är en stor kostnad för hushållen.
  • Lampornas solpaneler kan även användas för att ladda mobiltelefoner.

– Att släcka under Earth Hour är en symbolisk handling. El är förutsättningen för bekvämlighet och hållbar samhällsutveckling och vi vill uppmärksamma att många människor inte har någon lampa att släcka. Det viktigaste för oss är inte att släcka just under Earth Hour utan vi jobbar för en hållbar energiutveckling varje dag, året runt, säger Ulrika Norvenius, kommunikationschef på Öresundskraft.

Öresundskraft deltar också genom att släcka kontors- och fasadbelysning i Helsingborg och Ängelholm och skickar samtidigt med klimatsmarta tips för bostaden:

  • Sänk temperaturen i hushållet med en grad.Det sparar cirka 5 procent av uppvärmningskostnaderna.
  • Ersätt glödlampor med lågenergilampor.
  • Använd grenkontakt för att stänga av och undvika standby-läge på TV, hemmabio, DVD, dator och skrivare.
  • Lär dig mer om din energianvändning; ladda ner en app som visar husets energianvändning och hur mycket el som används timme för timme.

Mer information:
Ulrika Norvenius, kommunikationschef, tel. 070-418 32 85.
Göran Skoglund, pressansvarig, tel. 070-418 34 35.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. 400 medarbetare ser till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige