Gå direkt till innehåll
Skolan Loi Waisi i Uganda kommer att få el med hjälp av solceller från Öresundskraft. Barnen får också solcellsladdade lampor att ta med hem på kvällen för läxläsning och annat.
Skolan Loi Waisi i Uganda kommer att få el med hjälp av solceller från Öresundskraft. Barnen får också solcellsladdade lampor att ta med hem på kvällen för läxläsning och annat.

Pressmeddelande -

Öresundskraft stödjer solceller till skola i Uganda

I december utrustar Öresundskraft grundskolan Loi Waisi i Uganda med solceller. Projektet är en del av Öresundskrafts hållbarhetsarbete och ska förbättra livskvalitet och regional tillväxt i Mbale där skolan ligger.

– Vi kommer att öppna upp för privatpersoner och företag i Helsingborgsregionen att skänka pengar till projektet, säger Charlotte Holst, marknadschef på Öresundskraft.

Satsningen är ett samarbete mellan Öresundskraft, Energy Aid, Your Academy, Stena Technoworld och skolans grundare, Flavia Kakembo. Öresundskraft bekostar installationen av hela solcellsanläggningen. Eventuella bidrag från personer och företag går till vidareutveckling och utbyggnad av projektet.

– Skolbarnen kan inte studera eller göra läxorna hemma när det har blivit mörkt eftersom det saknas elektricitet. Därför förser vi eleverna med lampor som kan laddas via solanläggningen och som de kan ta med sig hem. Via elektronikåtervinningsbolaget Stena Technoworld kommer barnen att få tillgång till datorer, smartphones och läsplattor som de kan använda i skolan, berättar Charlotte Holst.

Skolan kommer dessutom att kunna sälja överskottsenergi från solcellerna och därigenom skapa en egen intäktskälla. Pengarna kan till exempel gå till skol- och utbildningsmaterial eller renoveringar.

– Det är extremt roligt att få arbeta med en partner som Öresundskraft, säger Tina Thörner som är en av projektets nyckelpersoner. Så otroligt glädjande med ett företag som ser hållbarhet ur ett så pass globalt perspektiv.

Loi Waisi är en skola med elever i årskurs 1-3, merparten flickor. Skolan startades 2016 av Flavia Kakembo som själv kommer från Mbale.

Mer information:
Charlotte Holst, Marknadschef, Öresundskraft, tel. 070-000 39 53
Tina Thörner, Your Academy, tel. 
(SE) 076-822 40 50, (CH) +41 79 887 5080 
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad och ser till att 260 000 kunder i nordvästra Skåne får bra energi varje dag - alltifrån fjärrvärme, elektricitet och fjärrkyla till gas, bredband, stadshubb för Internet of Things och servicetjänster. Vi gör allt - och ger allt - för att våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Det gör vi bland annat genom att ta vara på planetens resurser på bästa sätt. Allt i samklang med vår vision "Energi för en bättre värld. Kraft för regionen". Eller som vi brukar säga: Bra energi. Det är vad vi ger och gör. http://oresundskraft.se

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, energitjänster, bredband samt stadshubb för Internet of Things lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige