Gå direkt till innehåll
Övervinna hinder i fokus när läger för gatuakrobatik startar

Pressmeddelande -

Övervinna hinder i fokus när läger för gatuakrobatik startar

Det är en sport med endast kropp och hjärna som hjälpmedel. Naturliga hinder som murar, bänkar och stolpar ska passeras i flytande, snabba och effektiva rörelser. Sporten kallas Parkour och är glödhet bland ungdomar. Sommarlägret Air Wipp Parkour Camp 2012 är det största hittills i sporten.

Över 150 barn och ungdomar från hela Sverige deltar i lägerveckan som arrangeras av Air Wipp Academy i Helsingborg, i samarbete med Öresundskraft och Helsingborgs stad.

– Deltagarna är från tio år och uppåt och man kan vara både nybörjare och proffs. En del av filosofin är att du alltid tävlar mot dig själv men med stöd och uppmuntran från dina kompisar. Kamratskapet, gemenskapen och hjälpsamheten är viktiga delar av Parkour, berättar Filip Ljungberg, grundare av Air Wipp Academy i Helsingborg.

Lägret arrangeras på H+ området vid Oceankajen, Folkets hamn i Helsingborg. Tio olika stationer har byggts, bland annat med hjälp av 20 ton stenar, 500 lastpallar, rörställningar och en 20 meter lång, luftfylld matta för volter.

Till lägret kommer några av sportens stjärnor, däribland Pip Anderson, mångårig och välkänd utövare, liksom Kristian Klintebo från Mayhem Workout som håller styrketräningspass. Inbjuden är också Leif Axelsson som med amputerade underarmar och underben deltog i SVT:s Mot alla odds i Afrika. 

– Parkour handlar om att övervinna problem och Leifs historia visar på ett fantastiskt sätt hur både fysiska och mentala hinder kan övervinnas, säger Filip Ljungberg.

Lägret startar måndagen den 25 juni kl. 09:30 och avslutas fredag den 29 juni.

 Mer information:
Filip Ljungberg, grundare, Air Wipp Academy i Helsingborg, tel. 070-183 27 04
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35
Jessica Segerlund, konstnärlig ledare, Helsingborgs stad, tel. 0732-31 55 01

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska - och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 300 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraftvärmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Mer info http://www.oresundskraft.se.

Kontakter

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35
Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt 070-000 36 44

Relaterat innehåll

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige