Gå direkt till innehåll
OJCO första kund i nytt regionnät

Pressmeddelande -

OJCO första kund i nytt regionnät

En dag. Längre tid tog det inte förrän Öresundskraft fick sin första kund i Sydlänk, det nya fibernät som kopplar samman åtta stadsnät i södra Sverige. Det är OJCO International som väljer Sydlänk för sin datatrafik mellan Helsingborg och Växjö.

OJCO, ett företag som erbjuder hosting och andra datatjänster, har två serverhallar i Helsingborg och satsar nu på en tredje serverhall i Växjö. För OJCOs kunder betyder det ännu högre tillgänglighet och säkerhet vid avbrott. Skulle Helsingborg eller södra Sverige drabbas av störningar i el eller fibernät, kan man snabbt koppla om och styra kundens datatrafik via serverhallen i Växjö istället.

Och det är här Sydlänk kommer in.

– Vi har valt att samarbeta med Öresundskraft och Sydlänk då vi ser stora driftsfördelar med fasta linor i form av kapacitetstjänsten Ethernet Kapacitet. Det gör det möjligt för oss att skicka datatrafik med högsta säkerhet och överföringshastighet mellan våra serverhallar i Helsingborg och Växjö, säger Mats Boson, försäljningschef på OJCO International.

– Det här betyder att vi kan erbjuda en driftssäkerhet som tidigare endast varit möjlig för ett fåtal riktigt stora företag.

Sydlänk är namnet på det regionnät som från den 3 juni 2014 kopplar ihop flera stadsnät och regioner i södra Sverige. Nätet knyter samman Skåne, Blekinge, Jönköping, Halland och Kronoberg. Utöver snabbare kommunikation mellan ett 30-tal kommuner i södra Sverige, ger Sydlänk möjlighet för nationella aktörer, till exempel större företag, att koppla ihop sina lokala aktörer och sajter med fiber via stadsnäten och Sydlänk.

Mer information
Bo Lindberg, chef affärsområde Bredband, Öresundskraft, tel. 070-418 33 10
Mats Boson, försäljningschef OJCO International, tel. 042-400 18 42; mats.boson@ojco.se
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige