Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan Solcellsseminarium

Pressmeddelande -

Pressinbjudan Solcellsseminarium

Öresundskraft bjuder in till seminarium om framtidens elproduktion, solceller. Vad kan solceller göra för mig? Vad finns det för stöd? Hur ser utvecklingen ut? Seminariet ger svar på frågor som rör allt inom solcellssystem.

Torsdagen den 5 maj arrangerar Öresundskraft solcellsseminarium på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Temat för seminariet är att visa hur solcellssystem lätt kan byggas och användas, både för företag och privata bostäder.

Intresset för solceller är stort och allt flerhushåll kan bli sina egna elproducenter av el från solceller. Tekniken har funnits i Sverige sedan 60-talet men först nu har det stora genombrottet kommit. Detta tack vare lägre priser samt ett ekonomiskt stödsystem. Seminariet erbjuder deltagarna kunskap och information om de många fördelarna med solcellssystem.

Seminariet gästas av Robert Sundqvist, forsknings- och utvecklingschef på SSolar. Anna Cornander, projektledare på Solar Region Skåne. Karin Adalberth, Prime Project som äger och har utformat den solfångaranläggning som 2010 fick Skåne Solar Awards pris. Magnus Andersson, Tekniska Högskolan Jönköping som bygger en soldriven elbil för World Solar Challenge 2013 i Australien.

Hela programmet finns på www.oresundskraft.se/solceller

 Datum: 5 maj, 2011

Plats: Dunkers Kulturhus, centrala Helsingborg

Tider: Seminariestart 09.00, Anders Östlund, VD Öresundskraft hälsar välkomna. Paus ca.10.15 – 10.45. Seminariet fortsätter till 11.45. Därefter en lättare mingellunch.

 Press och media är välkomna att delta under dagen. För information och anmälan:

Göran Skoglund, presschef (goran.skoglund@oresundskraft.se), 070-418 34 35,
Diedrik Fälth, projektledare (diedrik.falth@oresundskraft.se), 042-490 32 11

Ämnen

Kategorier

Regioner


Öresundskraft Med visionen ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” har vi kaxigt höga krav på oss själva. Vårt avtryck på omvärlden ska minska. Och vi har kommit en bra bit på väg. Övergången till biobränsle har minskat koldioxidutsläppen med 340 000 ton per år. Fordonsgas i stadsbussarna har förbättrat luften för Helsingborgarna och vi är en av de största påhejarna av elbilar. Vårt nya kraft-värmeverk kommer att göra fjärrvärme och el av restavfall.
Med bas i Helsingborg arbetar vi för en livskraftig Öresundsregion. 450 medarbetare ser till att 260 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. www.oresundskraft.se.

Kontakter

Anders Lundblad

Anders Lundblad

Presskontakt Kommunikationschef 070-000 36 44

Daniel Nüüd

Presskontakt Medierelationer 0700003778

Relaterat innehåll

Relaterade event

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 420 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 100 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla och energitjänster lever vi vår vision: ”Kraft att förändra". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige