Gå direkt till innehåll
Strömmen tillbaks överallt

Pressmeddelande -

Strömmen tillbaks överallt

Sedan 19-tiden på tisdag kväll har samtliga kunder i Öresundskrafts nät åter ström. Som mest var drygt 700 kunder strömlösa i stormen Simones spår.

– Det var lite stökigt under måndag natt och tisdagen. Träd hade blåst ner över ledningar och kraftledningsstolpar var knäckta. Värst var läget på Hallandsås. Det berättar Håkan Rannestig, nätchef på Öresundskraft. Samtidigt riktar han ett tack till de driftledare och montörer, både inkallade och frivilliga, som ställde upp och jobbade.

– Vi hade förstärkt beredskapen och hade extrainkallade montörer men i en sådan här situation anmäler sig många frivilligt för att hjälpa till. Sammantaget gjorde det att strömavbrotten blev jämförelsevis korta.

– Generellt tror jag både vi och samhället i stort dragit lärdomar av de senaste årens stormar. Organisationer, företag och myndigheter har blivit bättre på samverkan, elnätsföretag förbereder sig bättre och våra kunder, särskilt i utsatta områden, förbereder sig för att vara utan ström en tid.

– Vi vädersäkrar kontinuerligt vårt ledningsnät. Vid så gott som all nybyggnation och vid större underhållsarbeten så lägger vi kabeln i marken istället för i luften. Det bidrar till ett mer vädertåligt nät.

Men ibland hjälper inte ens markkablar. En av Öresundskrafts driftledare undersökte ett avbrott och hittade efter en stunds letande ett kabelskåp krossat under ett stort träd. Fyra hushåll var därmed utan ström trots att själva kablarna låg skyddade i marken.

Mer information:
Göran Skoglund, pressansvarig, Öresundskraft, tel. 070-418 34 35>
Håkan Rannestig, chef affärsområde Nät, Öresundskraft, tel. 070-000 35 18

Ämnen

Taggar

Regioner


Öresundskrafts vision ”Energi för en bättre värld, Kraft för regionen” är mer än ord. Fyra femtedelar av fjärrvärmen vi producerar kommer från restvärme, restavfall och biobränsle. Det är klok resurshushållning. Vi tillhandahåller fordonsgas för minskade utsläpp. Vi stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar, erbjuder smarta energilösningar och investerar i lokal vindkraft. Och vi utvecklar effektivare produktion och distribution av värme och el. Med 400 medarbetare ser vi till att 260.000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Allt för en livskraftig Öresundsregion. http://www.oresundskraft.se.

Presskontakt

Göran Skoglund

Göran Skoglund

Presskontakt Pressansvarig 042-490 34 35

Relaterat material

Relaterade nyheter

Energi för en bättre värld

Öresundskraft. Vi är 400 eldsjälar som genom kunddriven affärsutveckling erbjuder hållbara energi- och kommunikationslösningar. Tillsammans med våra 125 000 kunder skapar vi smarta tjänster och resurseffektiv energianvändning, varje dag. Vi ägs av Helsingborgs stad och med en produktpalett av el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband, stadshubb för Internet of Things samt energitjänster lever vi vår vision: ”För en bättre värld". www.oresundskraft.se

Öresundskraft
Västra Sandgatan 4
252 25 Helsingborg
Sverige